Sunlight - Ξάνθη: Κανείς εργαζόμενος δεν θα απολυθεί μετά τη φωτιά

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία Sunlight για τη μεγάλη φωτιά αναφέρεται στις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Εξάλλου λίγο μετά τις 7 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης, ο εκπρόσωπος του ομίλου Olympia Βαγγέλης Καρτάλης ανακοίνωσε ενώπιον των φορέων της περιοχής, ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα απολυθεί και όλες οι θέσεις θα διασφαλιστούν. Μάλιστα, από την Τετάρτη όλοι οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν κανονικά ενώ η εταιρία θα κατασκευάσει εκ νέου όλο το τμήμα και θα το

επαναλειτουργήσει, ακόμη πιο σύγχρονο και μοντέρνο, όπως ανέφερε.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Sunlight, «σήμερα, 1η Μαΐου, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT στο Όλβιο Ξάνθης.

Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, και όλοι οι εργαζόμενοι είναι απόλυτα ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ήδη έχει τεθεί υπό έλεγχο. Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές. Εφόσον παραστεί ανάγκη η εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση».

Τα προληπτικά μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες στην περιοχή της Ξάνθης

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη, μετά την πυρκαγιά στη Sunlight ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι είναι προληπτικά αλλά αναγκαία.

Μεταξύ άλλων, κλείνουν τα σχολεία στην περιοχή γύρω από το εργοστάσιο, συνιστάται η αποφυγή με το εξωτερικό περιβάλλον, πλύσιμο, απομόνωση του εσωτερικού περιβάλλοντος, όχι αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Συντονιστικό Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα 1ή Μαΐου και ώρα 18:00 παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και των λοιπών αρχών με αφορμή την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών Sunlight στο Ν. Όλβιο Ξάνθης.

Οι αρχικές εκτιμήσεις είναι καθησυχαστικές σχετικά με την ενδεχόμενη ρύπανση του περιβάλλοντος

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα διεξάγει εντατικές μετρήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα.

Μέχρι την ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, συστήνεται, η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ολβιο. Ητοι τις περιοχές:

Ν. Όλβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιος, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές ενώ τα αντίστοιχα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες.

Τα μέτρα τα οποία προτείνονται μόνο για ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ και για για 48 ώρες είναι:

-Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό

-Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά)

-Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο

-Όχι αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λ.π.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.

Μονάδα-πρότυπο με προηγμένα συστήματα ασφάλειας

Το μέγεθος της μονάδας παραγωγής μπαταριών της Sunlight ξαφνιάζει, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο συγκρότημα, ανάλογο με μονάδες μεγάλων πολυεθνικών ομίλων. Η μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Ξάνθη, όπου η φωτιά πήρε τεράστιες διαστάσεις, αποτελεί βασικό παράγοντα της δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη μιας από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα.

Η συνολική έκταση της μονάδας είναι 142.000 τ.μ., ενώ οι στεγασμένοι χώροι ξεπερνούν τα 55.000 τ.μ.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας σημειώνεται ότι παράγονται προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ενώ η μονάδα έχει λάβει πιστοποιήσεις "για τη χρήση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (ISO 9001:2008), περιβάλλοντος (ISO 14001:2004) και υγείας και ασφάλειας στην εργασία (BS OHSAS 18001:2007)".

Τί παράγει το εργοστάσιο της Ξάνθης

Διαθέτει τέσσερις (4) εξελιγμένες γραμμές παραγωγής για τους εξής τύπους μπαταριών:

Βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος κλειστού και ανοικτού τύπου (για εφαρμογές κίνησης & για εφεδρική χρήση)

Προηγμένες μπαταρίες μολύβδου-οξέος για υποβρύχια πρόωση

Μπαταρίες αργύρου-ψευδαργύρου για τορπίλες μάχης και ασκήσεων

Οι ίδιες εγκαταστάσεις στεγάζουν τον χώρο αποθήκευσης και διακίνησης των προϊόντων της εταιρείας, συνολικής επιφάνειας 8.500 τ.μ. που περιλαμβάνει 6 ράμπες φόρτωσης και 11.200 σημεία απόθεσης παλετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα