Σεισμός 4,2 Ρίχτερ - Αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.50 το βράδυ της Δευτέρας βορειοανατολικά της Αθήνας, η οποία έγινε αισθητή από τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Επίκεντρο της δόνησης ήταν το Σέσι βόρεια του Μαραθώνα. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με το εστιακό του βάθος να υπολογίζεται στα μόλις 5 χιλιόμετρα. και για αυτό έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Αττική.

Όπως δήλωσε στο News

24/7 ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας «δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα ανησυχίας όμως παρακολουθούμε το φαινόμενο.», ο οποίος επανακαθόρισε το μέγεθος του σεισμού στα 4,1 Ρίχτερ.

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε στο News 24/7 ότι «το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μεταξύ Νέας Μάκρης και Μαραθώνα, εκεί όπου είχε ενεργοποιηθεί και τον περασμένο Ιανουάριο, στις αρχές του χρόνου στην ανατολική Αττική. Είχαμε κάποιους μαζεμένους σεισμούς τότε, με μεγαλύτερο μέγεθος 4,4 Είναι η ίδια περιοχή. Προς το παρόν εμφανίζεται μεμονωμένος αυτός. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Προς το παρόν ψυχραιμία»

Είναι μεγάλη η χρονική διάρκεια για να πούμε ότι ο σημερινός σεισμός συνδέεται με εκείνους. Το αν θα συνδεθεί μόνο το μέλλον θα το δείξει. Απλώς λέμε ότι είναι η ίδια περιοχή χωρίς να βλέπουμε άμεση σύνδεση.

Δεν δίνει μεγάλους σεισμούς αυτή η περιοχή. Το είχα πει και τότε. Ιστορικά μέχρι 5,5 – 5,7 όχι παραπάνω. Δεν είναι ιδιαίτερα μικρό αλλά δεν είναι τα 6αρια ή τα 6,5αρια που συναντάμε σε άλλες περιοχές.

Δείτε πώς κατέγραψε τη σεισμική δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στον Διόνυσο:

Δείτε πώς κατέγραψε τη σεισμική δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στην Πεντέλη:

Keywords
Τυχαία Θέματα