O Λιβανέζος δήθεν "αεροπειρατής" ξεσπά για το φιάσκο: "Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο"

Έκανε διακοπές στη Μύκονο και συνελήφθη ως καταζητούμενος αεροπειρατής.

"Ξέρω πως δεν είναι θέμα της Ελλάδας αλλά δεν είχα καμία σχέση. Μέσα σε πέντε μέρες έμαθα πολλά. Η εμπειρία που πήρα από την Ελλάδα είναι πως στη φυλακή βρίσκονται πολλοί αθώοι άνθρωποι", είπε ο 65χρονος Λιβανέζος πριν την

αναχώρησή του για τη Βηρυτό από το αεροδρόμιο.

Η συνωνυμία του με τον τρομοκράτη ήταν το στοιχείο που εσφαλμένα οδήγησε στη σύλληψή του. Πέντε μέρες έμεινε στα κρατητήρια της Σύρου καθώς τόσο πήρε στις γερμανικές αρχές για να ξεμπλέξουν το κουβάρι.

Είναι λυπηρό σε μοντέρνες χώρες να μην έχουν σύγχρονο σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών, λέει η γυναίκα του.

Η εμπειρία αυτή έληξε. "Θα ξαναέρθω στην Ελλάδα, θα πω απλά το όνομά μου και θα περάσω τέλεια", λέει καυστικά. Από την αρχή έλεγε πως δεν έχει σχέση με τον τρομοκράτη της TWA αλλά τελικά έμεινε στο κρατητήριο πέντε ημέρες.

"Δεν ήξερα γιατί με κρατάνε. Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά. Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο. Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου κατέρρευσαν. Στη Μύκονο μου έκαναν ανάκριση για 8 ώρες. Τους έλεγα ότι είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος. Με ξέρουν στη Βηρυτό πολιτικοί και αξιωματούχοι" είπε άλλωστε στο OPEN ο ίδιος.

"Στην Ελλάδα που είναι δημοκρατική χώρα και γεννήθηκε η Δημοκρατία, είναι δυνατόν επειδή το όνομα είναι το ίδιο να με κρατήσουν και να μου κάνουν έτσι εμένα; Να μπει ένας αθώος άνθρωπος στη φυλακή επειδή το όνομα μοιάζει με άλλο; Πού είμαστε; Μετά μου ζήτησαν συγγνώμη. Για ποιο πράγμα συγγνώμη;" κατέληξε οργισμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα