Kimbal Musk: Ο αδελφός του Elon έχει πιο τρελά σχέδια από τον Mr Tesla

"Αστική γεωργία", δύο λέξεις που δεν ταιριάζουν και τόσο μεταξύ τους, φιλοδοξούν να γίνουν για τον Kimbal Musk ότι το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο για τον αδελφό του Elon: μία επιτυχία που θα αλλάξει τον τρόπο που ζουν οι άνθρωποι στο μέλλον. Ο μικρότερος υιός της οικογένειας θα μπορούσε να καθίσει αναπαυτικά στις θέσεις που κατέχει στα διοικητικά συμβούλια των Tesla και SpaceX (σ.σ. της διαστημικής εταιρείας του Elon) όμως ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση της επιχειρηματικότητας.

Πέρα από τις δραστηρίοτητες

που έχει στα εστιατόρια το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει την βαρύτητα του στην Square Roots, μία εταιρεία που συνδημιούργησε το 2016 και σήμερα κατέχει την θέση του προέδρου της. Η εταιρεία δραστηροποιείται,όπως προαναφέρθηκε, στην αστική γεωργία δημιουργώντας κάθετους κήπους υδροπονικής καλλιέργειας, σε ελεγχόμενο κλίμα μέσα σε κοντέινερς.

Προετοιμάζοντας τους γεωργούς του μέλλοντος

Η παραπάνω πρακτική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής και σημαντική καθώς οι αστικοί πληθυσμοί αυξάνονται ραγδαία την ίδια ώρα που οι διαθέσιμες καλλιεργήσιμες εκτάσεις μειώνονται δραματικά. Ο 48χρόνος Kimbal Musk, ο οποίος βραβεύθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 2017 ως "Παγκόσμιος Επιχειρηματίας Κοινωνικής Δικτύωσης" έχει θέσει ως στόχο να φέρει τις νέες γενιές κοντά στην γεωργία όπως αυτή φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια.

Ο νεότερος Musk δήλωσε ότι η Square Roots σκοπεύει να ανοίξει μέσα στους επόμενους μήνες ένα "Super Farm" από 25 κοντέινερς όπου θα ελέγχεται το κλίμα, υποδομή βιοασφάλειας και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για να λειτουργήσει μία κάθετη φάρμα σε κλίμακα. Από την ίδρυση της η εταιρεία έχει καλλιεργήσει περισσότερες από 120 ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένων χορταρικών, λαχανικών και φράουλες.

Περιβαλλοντολόγοι, αρχιτέκτονες, γεωπόνοι και εμπειρογνώμονες στην δημόσια συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη στον τομέα της αστικής γεωργίας καθώς πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται η λύση στην διατροφή του εξαιρετικά αστικοποιημένου μέλλοντος μας.

Αν και η ελεγχόμενη γεωργία δεν είναι κάτι νέο, το γνωρίζουμε πολύ καλύτερα στην Ελλάδα με τα θερμοκήπια, τα κατακόρυφα αγροκτήματα είναι σχετικά κάτι νέο και γνωρίζει συνεχείς εξελίξεις. Η πραγματική επανάσταση ήρθε με την χρήση του φωτός ανάπτυξης LED το οποίο βελτίωσε τόσο την απόδοση ρίχνοντας παράλληλα το κόστος σε ένα αξιόπιστο τελικό προϊόν σύμφωνα με τους παραγωγούς.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου όλο και περισσότεροι καταναλωτές ενδιαφέρονται τόσο για την σπατάλη νερού και την χρήση χημικών που γίνεται στην παραγωγή των πρώτων υλών όσο και στο περιβαλλοντικό κόστος που έχει η μεταφορά φρούτων και λαχανικών από μακρινές αποστάσεις, προϊόντων που καταλήγουν με σχεδόν μηδενική θρεπτική αξία στο πιάτο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kimbal Musk, Elon,Mr Tesla