Kim Petras: Το αγόρι που ένοιωθε πάντα κορίτσι και κατακτά την pop

Το "Heart to Break" είναι ένα κομμάτι που μέσα σε δέκα ημέρες έχει μαζέψει πάνω από 1,8 εκατομμύριο views στο YouTube. To τραγούδι της γερμανικής καταγωγής, Kim Petras, έρχεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην ήδη ανοδική πορεία της 25χρονης.

Η Petras έχει γίνει γνωστή ως η "transgender pop queen", αλλά η ίδια θέλει ο κόσμος να εστιάσει στη μουσική και όχι στο φύλο της.

"Μισώ

την ιδέα να εκμεταλλεύομαι τη φυλετική μου ταυτότητα σαν μέσο προβολής", έχει παραδεχθεί η ίδια σε συνέντευξή της. Στα 19 της, μετακόμισε από τη Γερμανία στο Λος Άντζελες και για ένα χρόνο κοιμόταν στον καναπέ ενός φίλου της που τη φιλοξενούσε. Από τα 16 μέχρι τα 19 της είχε γράψει πάνω από 200 κομμάτια, ένα εκ των οποίων ηχογράφησε η Fergie.

Οι Aaron Joseph και Dr. Luke είναι αυτοί που πίστεψαν στη φωνή και στο ταλέντο της, και της έδωσαν "βήμα". Μέχρι τότε όμως, δεν τα βρήκε όλα "ρόδινα".

Τη φυλετική της ταυτότητα την είχε συζητήσει ανοιχτά από το 2007, όταν μιλούσε στο Stern TV στην πατρίδα της, την Κολωνία. Τότε δήλωνε πως ένοιωθε κορίτσι από τα δύο της έτη, ενώ στα 12 της άρχισε τη μετάβαση στο γυναικείο φύλο με ορμόνες.

Στα 16 της, προχώρησε σε επέμβαση αλλαγής φύλου, όντας ένας από τους νεαρότερους ανθρώπους στον κόσμο που υποβάλλεται στην επέμβαση αυτή. Ο γερμανικός νόμος επιβάλλει τη συμπλήρωση 18 ετών για την επέμβαση, ωστόσο για την περίπτωση της Petras υπήρξε εξαίρεση κατόπιν σειράς βεβαιώσεων από ψυχολόγους. Μετά από δύο διαδοχικές επεμβάσεις, η Kim ολοκλήρωσε τη μετάβαση.

Τις εγχειρίσεις ανέλαβε ο Μπέρντ Μέγενμπουργκ (Bernd Meyenburg) στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, ο οποίος ήταν διευθυντής κλινικής για παιδιά και μελετούσε την τρανσεξουαλικότητα από το 1970. Οι γονείς της μάλιστα είχαν δυσκολευτεί πολύ μέχρι να βρουν γιατρό που θα αναλάμβανε τη διαδικασία.

"Πάντα αισθανόμουν πως ήμουν κορίτσι, γιατί λοιπόν να το καθυστερούσα;", δήλωνε πρόσφατα η ίδια στο site The Daily Beast. "Δεν σημαίνει όμως τίποτα για μένα. Χαίρομαι που οι transgender γίνονται όλο και πιο νέοι ηλικιακά, αυτό που αισθάνονταν πως είναι από μικρά παιδιά", έλεγε ακόμη.

Το 2007 γράφτηκαν στην πατρίδα της πολλά άρθρα που τη χαρακτήριζαν ως "την νεαρότερη τρανσέξουαλ του κόσμου", κάτι που η ίδια αποδοκιμάζει σήμερα. Στο σχολείο η Kim δεχόταν bullying, και κάπως έτσι, αποφάσισε μεγαλώνοντας πως έπρεπε να δοκιμάσει την τύχη της στις ΗΠΑ, με τη στήριξη των γονιών της.

Το 2008 και το 2010 είχε κυκλοφορήσει δύο single στη Γερμανία, τα "Fade Away" και "Die for You", χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Ακόμη και τώρα, το Die For You, έχει μόλις 6.800 views στο YouTube.

Πηγαίνοντας στο Λος Άντζελες, είχε πάντως ήδη πιστό και φανατικό κοινό στο YouTube και στο MySpace, τότε που ακόμη τα social media δεν ήταν κυρίαρχα. Έδωσε κομμάτια της σε παραγωγούς και τραγουδιστές, όπως προαναφέραμε η Fergie ηχογράφησε ένα τραγούδι της που δεν δισκογραφήθηκε όμως ποτέ, ενώ η συνεργασία της με τους βραβευμένους με Grammy The Stereotypes, ήταν αυτή που τους άνοιξε την πόρτα της καταξίωσης. Ο παραγωγός Aaron Joseph ήταν εκείνος που την εντόπισε στο YouTube, την εμπιστεύτηκε, και την έφερε σε επαφή και με τους Sterotypes.

Τον Αύγουστο του 2017 η Πέτρας κυκλοφόρησε το τραγούδι της "I Don't Want It At All", το οποίο έφτασε στην κορυφή του καταλόγου Spotify Global Viral 50. Ήταν και η πρώτη μεγάλη της επιτυχία. To "I Don’t Want It at All" έφερε την υπογραφή του Joseph. Σε αυτό πρωταγωνίστησε και η Paris Hilton, ενώ τον Δεκέμβρη, ένα κομμάτι της συμπεριελήφθη σε συλλογή της Charli XCX.

Η Kim, εκτός από το Heart to Break και το “I Don’t Want it All”, έχει κυκλοφορήσει άλλα δυο νέα κομμάτια, το "Hillside Boys" και το "Hills" feat. Baby E, ενώ ετοιμάζει τον ολοκληρωμένο της δίσκο. Και για πολλούς, είναι το πιο ανερχόμενο όνομα αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια pop.

Keywords
Τυχαία Θέματα