H κυβέρνηση δηλώνει ότι θα εμποδίσει τη "νεκρανάσταση" της ΧΑ, επιμένει σε θεωρία δύο άκρων

Να ισορροπήσει μεταξύ της επιτακτικής ανάγκης να εμποδιστεί τυχόν “νεκρανάσταση” της Χρυσής Αυγής μετά τις τελευταίες επιθέσεις ακροδεξιών σε σχολεία και αριστερές οργανώσεις, και της κομματικής ρητορικής περί δύο άκρων, προσπαθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ερώτημα εάν προκύπτει συντονισμένη δράση των ακροδεξιών τις τελευταίες ημέρες και

εάν υπάρχει κεντρική καθοδήγηση, εντός ή εκτός φυλακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου καταρχάς σημείωσε ότι αποτελεί αντικείμενο έρευνας των διωκτικών αρχών και πρόσθεσε:

“Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση ή το μιμητισμό, που αποτελεί ένα θέμα σε αυτές τις ηλικίες, και είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τη νεκρανάσταση ναζιστικών συμμοριών και κάθε μορφή βίας, από όπου και εάν προέρχεται”.

Και στην εισαγωγική του τοποθέτηση άλλωστε δήλωσε ότι “για την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο ότι ότι η χρήση βίας και οι εγκληματικές συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται προξενούν μόνιμη βλάβη στην κοινωνία και για αυτό και δεν υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει καμιά ανοχή.”

Τόνισε ότι απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η συντεταγμένη πολιτεία απαντά με την εφαρμογή του νόμου και αναφέρθηκε στις συλλήψεις, έρευνες και προσαγωγές που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, τόνισε ότι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, που είναι επιφορτισμένα με το ποινικό σκέλος αυτού του φαινομένου, θα πράξουν όλα όσα απαιτούνται.

“Άλλωστε για μας η πολιτική καταδίκη του φασισμού είναι αυτονόητη, είναι απερίφραστη. Άλλοι είναι εκείνοι που όσο κυβερνούσαν δεν έκαναν τίποτα έμπρακτο εναντίον της ακροδεξιάς, σε αντίθεση με την Παράταξη μας και την Κυβέρνησή μας που ανυποχώρητα αντιμετώπισε και διέλυσε την Χρυσή Αυγή”, σχολίασε επίσης ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα