BBC: Νέα ταινία για τον ρατσισμό - Ποια θα ήταν η ζωή του Anthony Walker

Μια επίκαιρη ταινία για τα θύματα που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του ρατσισμού ανακοίνωσε το BBC, για την ζωή του Anthony Walker. Ο Anthony ήταν μόνο 18 ετών όταν έχασε τη ζωή του στις 30 Ιουλίου του 2005, σε μια ρατσιστική δολοφονία, στο Liverpool.

Παρά το τρομερά λυπηρό συμβάν, σύμφωνα με το BBC, ο συγγραφέας του δράματος, Jimmy McGovern, δεν θα απεικονίσει την δολοφονία

του 18χρονου Anthony Walker στην ταινία.

Η ταινία με τίτλο "Anthony", θα παρουσιάσει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν εκείνο το βράδυ ο νεαρός δεν είχε πεθάνει. Ο McGovern είναι ένας βραβευμένος συγγραφέας, γνωστός για τη δημιουργία πολλών τηλεοπτικών σειρών, συμπεριλαμβανομένων των Cracker και Broken.

Η ιδέα όμως για την συγκεκριμένη ταινία ,προήλθε από την μητέρα του νεαρού Anthony, Gee Walker, η οποία πλησίασε τον συγγραφέα, καθώς ήθελε να αναδείξει τα ανεκπλήρωτα όνειρα του Anthony, τις δυνατότητές του και τις πολλές ζωές που θα είχε επηρεάσει αν ζούσε.

"Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κανέναν πιο κατάλληλο, που θα μπορούσε να απεικονίσει την ζωή του γιού μου " είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Αυτή και ο McGovern γνωρίζουν ο ένας τον άλλον εδώ και αρκετά χρόνια. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι ένιωθε καθήκον του να το κάνει, μετά από το αίτημά της.

Το ρόλο του Anthony θα παίξει ο Toheeb Jimoh, ο οποίος είπε: "Η ιστορία του Anthony είναι οδυνηρά τραγική, αλλά είναι επίσης μια ιστορία γεμάτη ελπίδα, χαρά, υποσχέσεις και αγάπη."

"Το σενάριο του Jimmy τον αποτυπώνει τέλεια. Ελπίζω ότι αυτή η ταινία θα χρησιμεύσει ως αφιέρωμα στον Anthony και νιώθω πραγματικά τιμή που μου ζητήθηκε να τον υποδυθώ," δήλωσε ο ηθοποιός.

Το χρονικό της δολοφονίας του Anthony Walker

Ο Anthony ήταν ένας 18χρονος από τη Καραϊβική, που μεγάλωσε στην Μεγάλη Βρετανία. Ήταν πολύ καλός μαθητής, μάλιστα το καλοκαίρι του 2005, που δολοφονήθηκε, είχε κερδίσει υποτροφία από κολέγιο της Αγγλίας.

Ο Anthony είχε περάσει το βράδυ της 29 Ιουλίου με την λευκή κοπέλα του, Louise Thompson, στο σπίτι των θείων του, ενώ πρόσεχαν τον ανιψιό του. Όταν έφυγαν από το σπίτι μετέβησαν προς την κοντινή στάση για να γυρίσουν προς το σπίτι, μαζί με τον ξάδερφο του Anthony, Marcus Binns. Στην στάση όμως βρισκόταν ο Michael Barton, ο δολοφόνος του Anthony.

Όταν έφτασαν στην στάση, ο Michael Barton άρχισε να τους επιτίθεται και να τους φωνάζει επειδή ήταν μαύροι. Στην συνέχεια οι δύο νεαροί πήγαν σε άλλη στάση, όπου ήρθε και τους βρήκε ο Michael Barton μαζί με τον φίλο του Paul Taylor και άρχισαν να τους ακολουθούν με το αυτοκίνητο, οδηγώντας τους στο κοντινό πάρκο.

Εκεί τους έστησαν ενέδρα, από την οποία ο Binns και η Thompson κατάφεραν να ξεφύγουν. Ο Anthony όμως τραυματίστηκε θανάσιμα από τον Barton, αφού τον χτύπησε με ένα τσεκούρι στο κεφάλι.

Ο Binns και η Thompson κατάφεραν να ξεφύγουν και ζήτησαν βοήθεια από περαστικούς. Ο νεαρός Anthony μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου απεβίωσε στις 5:25 π.μ., 30 Ιουλίου του 2005.

Το επόμενο πρωί, ο Barton και ο Taylor είχαν διαφύγει στο Amsterdam. Όταν η αστυνομία τους ονόμασε υπόπτους, ο αδερφός του Barton, ο ποδοσφαιριστής Joey Barton , τους ζήτησε να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να παραδοθούν.

Γύρισαν τελικά στη Liverpool στις 3 Αυγούστου και συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του Walker. Η δίκη τους πραγματοποιήθηκε 1η Δεκεμβρίου.

Οι ίδοι καταδικάστηκαν για τη δολοφονία. Η ποινή για τον Taylor ήταν τα 17 έτη και για τον Barton τα 23.

Keywords
Τυχαία Θέματα