Athens Release Festival: Η δυναμική αρχή με Richard Ashcroft και Rag ‘N’ Bone

Κάτω από τον έναστρο ουρανό με έναν δροσερό αέρα περισσότεροι από έξι χιλιάδες μουσικόφιλοι επέλεξαν να επισκεφθούν χθες, Πέμπτη, την Πλατεία Νερού στο Δέλτα Φαλήρου - ίσως τον ωραιότερο χώρο στην πόλη για ένα μουσικό φεστιβάλ - και να "ανοίξουν" τη μουσική αυλαία του Athens Release Festival 2018.

Η αρχή έγινε με τον Rag ‘N’ Bone Man, τον καλλιτέχνη - αποκάλυψη των δύο τελευταίων χρόνων και στη συνέχεια με τον αγαπημένο του ελληνικού κοινού Βρετανό τραγουδιστή Richard Ashcroft, ο οποίος παρά την στωικότητά του φάνηκε να ξεσαλώνει απολαμβάνει κάθε λεπτό στη σκηνή

και φυσικά το ελληνικό κοινό: "Είναι πολύ ωραία εδώ και θέλω να ξανάρθω. Μου αρέσει οι Έλληνες" είπε μεταξύ άλλων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Οι πόρτες του μουσικού Φεστιβάλ "απελευθέρωσης" άνοιξαν περί τις 17.00 και τον κόσμο υποδέχθηκαν σταδιακά τρία από τα καλύτερα ονόματα της ελληνικής electro-pop σκηνής, οι Lip Forensics, Sworr. και η Kid Moxie.

Λίγο μετά τις 21.00 στη σκηνή ανέβηκε ο Rag ‘N’ Bone Man, ο οποίος έκανε το πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2017, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του next big thing της μουσικής βιομηχανίας.

Χαμογελαστός κατάφερε να "γεμίσει" με τη φωνή του τον χώρο και το κοινό, ενώ στο άκουσμα της μεγάλης επιτυχίας του "Human" είχε ίσως μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς.

Ακολούθησε ο "πρωταγωνιστής" της βραδιάς, ο τραγουδιστής των "The Verve" Richard Ashcroft, τον οποίο ο κόσμος υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά.

Η συναυλία κύλησε καλά -παρά το μικρό τεχνικό πρόβλημα με το μπάσο- ενώ ο τραγουδιστής ήταν καθ' όλη τη διάρκειά της εκδηλωτικός και επικοινωνιακός.

Έπαιξε κομμάτια τόσο από τη σόλο πορεία του, όσο και από την περίοδο των Verve, όπως τη μεγάλη τους επιτυχία "Bitter Sweet Symphony", διασκευασμένη, την οποία φύλαξε για το φινάλε της συναυλίας, στο encore. Στη διάρκειά της είχε στο σετ του κι άλλα κλασικά τραγούδια του όπως τα «Lucky Man», «The Drugs Don’t Work», «Sonnet» προς ικανοποίηση των θαυμαστών του.

Απόψε το Release παίρνει ρέγκε απόχρωση με τους σοφιστικέ νεοϋορκέζους Thievery Corporation, χρόνια ερωτευμένους με τους ήχους της Καραϊβικής αλλά και τους παλαίμαχους UB 40, που γνωρίζουν και πάλι επιτυχία. Τη βραδιά συμπληρώνουν οι: Golan, Angelica Dusk και Magenta Flaws.

Την Κυριακή 17 Ιουνίου, τρίτη και πιο μακρινή μέρα του φεστιβάλ, έχουμε τον Parov Stelar και τους electro-funk Jamiroquai (που πέρυσι ακύρωσαν την τελευταία στιγμή λόγω ατυχήματος). Τα δύο σχήματα πλαισιώνουν οι ατμοσφαιρικοί Αμερικανοί Cigarettes After Sex που μας γοητεύουν πολύ στην Ελλάδα και δύο από τα καλύτερα ονόματα της εγχώριας σκηνής: Oι Sillyboy's Ghost Relatives και η Σtella.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των συναυλιών και τη διοργάνωση επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Athens Release Festival 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα