50.000 ευρώ η αμοιβή του υπαλλήλου που κολλάει τα έγγραφα, τα οποία σκίζει ο Τραμπ

Μεταξύ των συνηθειών που έχει ο Donald Trump και δεν θα τις λέγατε συμβατικές, πολλώ δε για έναν Πλανητάρχη, είναι να σκίζει έγγραφα. Όχι αυτά που δεν χρειάζεται. Όσα τον εκνευρίζουν. Ακόμα και αν πρόκειται για επίσημα ντοκουμέντα, τα οποία πρέπει να υπογράψει. Όπως αποκάλυψε το αμερικανικό δημοσιογραφικό μέσο, που ασχολείται με την πολιτική “Politiko” ο Trump έχει στη δούλεψη του πέντε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ως αντικείμενο εργασίας να παίρνουν τα κομμάτια και να... φτιάχνουν το παζλ

κάθε εγγράφου. Για αυτή τη δουλειά, παίρνουν κάθε χρόνο 50.888 ευρώ.

Στην εφορία δηλώνουν “αναλυτές διαχείρισης καταχωρήσεων”. Διότι προφανώς και δεν υπάρχει κωδικός “κολλάω με σελοτέιπ τα επίσημα έγγραφα του Προέδρου των ΗΠΑ”. Και όχι, αυτό που μόλις διάβασες δεν είναι υπερβολή. Είναι ό,τι συμβαίνει. Δηλαδή, όποιος έχει υπηρεσία, παίρνει πολλά ρολά σελοτέιπ, ό,τι έχει απομείνει από τα έγγραφα και τσούκου τσούκου οδηγείται στο αποτέλεσμα.

Το “Politiko” μίλησε με τον Solomon Lartey, ο οποίος πέρασε πέντε μήνες ως εργαζόμενος στη διοίκηση Trump, στο κτίριο Old Executive Office. Στα 54, είχε 30 χρόνια προϋπηρεσίας, κάτι που ουδόλως απασχόλησε τον άνθρωπο που του ανέθεσε τη δουλειά του “κολλητή”. Όπως αποκάλυψε “ουδέποτε στη ζωή μου είχα κάνει κάτι ανάλογο, για όποια κυβέρνηση και αν δούλεψα. Μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο, όπου υπάρχει ένα “βουνό” από σκισμένα χαρτιά, τα οποία παραπέμπουν σε Jigsaw παζλ. Κάποιες φορές, ένα έγγραφο είναι απλά σκισμένο στη μέση. Άλλες είναι σε πολύ μικρά κομματάκια, μεγέθους κονφετί”.

Δεν ήταν όλα χρήσιμα, εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σύμφωνα ωστόσο, με τους νόμους, κάθε Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να διατηρεί στο Λευκό Οίκο, όλα τα σημειώματα, τα emails, τα γράμματα και τα χαρτιά που αγγίζει και να τα στέλνει στο Εθνικό Αρχείο για φύλαξη ιστορικών αρχείων. Καλά μέχρι εδώ;

Το πρόβλημα είναι πως Trump έχει τη συνήθεια να κομματιάζει κάθε χαρτί που έχει στην κατοχή του, όταν πια, τελειώσει με αυτό -με τη δουλειά ή την υποχρέωση που αναφέρει. Οι έχοντες γνώση εξηγούν πως “αυτό είναι το ανεπίσημο σύστημα αρχειοθέτησης που έχει”. Του το είπαν μία, του το είπαν δύο, του το είπαν τρεις, κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε τύχη να σταματήσει να καταστρέφει έγγραφα και έτσι προέκυψε η θέση του “κολλητή”. Προηγουμένως, αποφάσισαν να έχουν και ειδικό άνθρωπο που μαζεύει -στο Oval Office- αυτά που φαίνονται ως σκουπίδια, αλλά βάσει νόμου είναι έγγραφα που πρέπει να φυλαχθούν. Μετά, τα πηγαίνει στην ομάδα που τα κολλάει, η οποία έχει την έδρα της απέναντι από το Λευκό Οίκο. Αφότου τελειώσει η κάθε δουλειά, παραδίδεται στους ανωτέρους και από εκεί τα έγγραφα αποστέλλονται στα Εθνικά Αρχεία, για καταχώρηση και φύλαξη.

Μεταξύ αυτών που σκίζει ο Πλανητάρχης, είναι και αποκόμματα εφημερίδων, πάνω στα οποία προηγουμένως έχει κυκλώσει λέξεις ή έχει γράψει κάποιες σημειώσεις, προσκλήσεις, επιστολές από νομοθέτες κλπ.

Το “Politica” ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο για τις πληροφορίες του και ζήτησε ένα σχόλιο. Που δεν έγινε ποτέ. Ο Lartey απολύθηκε την περασμένη άνοιξη, μαζί με έναν άλλον “κολλητή”. Οι Μυστικές υπηρεσίες τους οδήγησαν μακριά από το κτίριο της δουλειάς, την ημέρα που έμειναν άνεργοι. Ακόμα δεν ξέρουν το λόγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
50 000, Τραμπ,50 000, trab