Χουλιαράκης: Μια μόνο ευρωπαϊκή χώρα έβαλε μπλόκο στην εκταμίευση της υποδόσης

Στην αποκάλυψη ότι η αναβολή της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα οφείλεται στις αντιρρήσεις μιας και μόνο χώρας της ΕΕ προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την 4η αξιολόγηση διαβεβαιώνοντας ότι οι θεσμοί είχαν ανάψει το πράσινο φως.

"Η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM)

μαζί με την υποστήριξη των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών, τόσο της ΕΚΤ και της Επιτροπής, ήταν θετική. Εισηγήθηκαν την εκταμίευση του 1 δις ευρώ μέχρι τις 15 Ιουνίου» είπε στη Βουλή ο κ. Χουλιαράκης και αποκάλυψε ότι "ήταν η εμμονή μιας συγκεκριμένης χώρας που οδήγησε τελικά στην αναβολή της εκταμίευσης για μερικές ημέρες». Εξήγησε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη χώρα επέμεινε να δει αποδείξεις πληρωμής "ενός πολύ μικρού ποσού".

Ο κ. Χουλιαράκης ήρθε εντωμεταξύ σε αντιπαράθεση με βουλευτές της αντιπολίτευσης που διαμαρτυρήθηκαν για την επείγουσα διαδικασία συζήτησης του πολυνομοσχεδίου. Προειδοποίησε, όμως, ότι οποιαδήποτε αναβολή της ψηφοφορίας πέραν της 14ης Ιουνίου θα οδηγούσε σε αναβολή της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους. "Η συζήτηση πρέπει να γίνει στο επόμενο Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Δεν πρέπει δοθεί κανένα δικαίωμα σε κανένα κράτος μέλος να επιχειρήσει την αναβολή της» τόνισε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κ. Χουλιαράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα