28η Οκτωβρίου: Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκαν σήμερα οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τη μεγαλοπρεπή παρέλαση των ένστολων δυνάμεων παρακολούθησαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας

και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης.

Στη συνέχεια Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Nωρίτερα, οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα βρίσκονται στο Γ' Σώμα Στρατού, όπου και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των πεσόντων του 1940.

Με τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Η μαθητική παρέλαση της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.30 η μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα