Ξενοδοχοϋπάλληλοι στα Χανιά: «Δανείζονται από τους γονείς για το σούπερ μάρκετ» – Ζητούν περισσότερους μήνες ταμείο ανεργίας | Video

| Video

Για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια, μίλησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα Χανιά.

Οι ίδιοι, με την στήριξη και του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων, πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, όπου και έθεσαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, Μανώλης Μπαμιάκης, τόνισε για μια ακόμη φορά την αδυναμία των εργαζομένων να

επιβιώσουν με μόνο τρεις μήνες ταμείο ανεργίας: «10.000 κόσμος μετά τον Ιανουάριο μένει χωρίς επίδομα. Ο πρώτος μισθός έρχεται τον Ιούνιο. Πώς θα ζήσουν τα παιδιά τους και  τις οικογένειές τους μέχρι τον Ιούνιο; Δεν έχουν να πάνε ούτε σούπερ μάρκετ. Δανείζονται από τους συνταξιούχους μπαμπάδες και μαμάδες. Η κατάσταση είναι τραγική.»

Όπως ο ίδιος τόνισε, η κατάργηση του 5μηνου – 6μηνου ταμείου ανεργίας καταργήθηκε μετά την εφαρμογή των μνημονίων.

Σταθεροί στα αιτήματά τους

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα Χανιά, ζητούν μεταξύ άλλων, την επαναφορά του ταμείου ανεργίας, βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα ξενοδοχεία, τήρηση των συλλογικών συμβάσεων αλλά και δημιουργία τουριστικών σχολών σε όλα τα τουριστικά μέρη.

Την στήριξή τους στους ξενοδοχοϋπαλλήλους εξέφρασαν και οι εργαζόμενοι στον κλάδου επισιτισμού.

Δείτε όσα είπαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, Μανώλης Μπαμιάκης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού, Σήφης Αποστολάκης.

zarpanews.gr

The post Ξενοδοχοϋπάλληλοι στα Χανιά: «Δανείζονται από τους γονείς για το σούπερ μάρκετ» – Ζητούν περισσότερους μήνες ταμείο ανεργίας | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα