Ξεκινά σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania – Δείτε το πρόγραμμα του Σαββάτου 23 Ιουλίου

Ξεκινά σήμερα Σάββατο το 12o Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania το οποίο θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου στα Χανιά

Πρόγραμμα Σαββάτου 23 Ιουλίου

Παράσταση – Ενότητα «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος»
Κατερίνα Αρχοντάκη & Ιώ Στούρη, «Δε βλέπεις καλά!»
Πλατεία πρώην Ξενία στις 20:30 

Φως, Σκοτάδι, Σκιά. Δύση, Ανατολή. Θολό, Αβέβαιο, Γεμάτο πιθανότητες. Ψευδαίσθηση, Θρόισμα, η θέα του κορμιού. Η Σκιά, ως πρωταγωνιστής, αναδιαμορφώνει μια γνώριμη εικόνα σε μία νέα.

Η ιδέα

της σκιάς νοείται και πραγματοποιείται μέσα από τη “δημιουργία ενός χώρου, πίσω από ένα εμπόδιο (αδιαφανές) που διακόπτει την πορεία του φωτός”. Έτσι η διάδραση της κίνησης με το φως σε ένα δημόσιο χώρο, με πολλαπλά μεγέθη, όγκους και υλικότητες δημιουργεί πολλαπλές δυνατότητες παραγωγής νέων υπο-χώρων, σε τόπους που έχουμε συνηθίσει να βιώνουμε διαφορετικά.

Μέσα από το παιχνίδι φωτός- σκιάς -κίνησης δημιουργούμε έναν τόπο μετεωρισμού: ο επισκέπτης δεν είναι πια εκεί για πρακτικούς ή λειτουργικούς σκοπούς, όπως ξέρει να κάνει, αλλά στη θέση του παρακολουθεί έναν “επισκέπτη” που τον ζωντανεύει, σαν σε παράσταση, αλλά χωρίς να υπάρχει αφηγηματικό περιεχόμενο. Μέσα από αυτή τη νέα αναπαράσταση, λοιπόν, καλούμαστε να δώσουμε νέο νόημα σε ένα χώρο που ενώ έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί συγκεκριμένες λειτουργίες, συνήθως μένει αφημένος στον καιρό, στην έλλειψη χρόνου και στο πέρασμα του.

Σύλληψη, Χορογραφία, Ερμηνεία, Φωτισμός: Αρχοντάκη Κατερίνα, Στούρη Ιώ
Σκηνογραφία: Στούρη Ιώ
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Στούρη Στέφη
Συμπαραγωγή: Dance Days Chania

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για την ενότητα «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος»
Για 4η συνεχή χρονιά η ενότητα «Νέοι δημιουργοί και Δημόσιος χώρος» στοχεύει στην φιλοξενία, ενίσχυση, εξέλιξη και παρουσίαση project από νέες/ους δημιουργούς από την Ελλάδα. Σε άρρηκτη σύνδεση με σημεία της πόλης, το DDC προσφέρει χώρο για έρευνα και παράλληλα στο κοινό την δυνατότητα να παρακολουθεί ένα έργο σε όλα του τα δημιουργικά στάδια.

Σας παρουσιάζουμε τις φετινές μας επιλεγμένες προτάσεις στα «πρώτα τους βήματα» στο δημιουργικό τους ταξίδι.

– Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 40 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

The post Ξεκινά σήμερα το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania – Δείτε το πρόγραμμα του Σαββάτου 23 Ιουλίου appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα