Καλλιτεχνικό φεστιβάλ για παιδιά και εφήβους στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων με την Μάρω Θεοδωράκη

Το 1ο Καλλιτεχνκό Φεστιβάλ για παιδιά 4- 17 ετών, γονείς κι εκπαιδευτικούς διοργανώνεται από την Μουσικοπαιδαγωγό και Συγγραφέα Μάρω Θεοδωράκη με την συνεργασία της Θεατρικής Ομάδας του Βενιζέλειου Ωδείου υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μαρίας Λεκάκη.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό διήμερο με άξονα την φιλαναγνωσία, την θεατρική δράση και την μουσική εξερεύνηση. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την μαγεία του βιβλίου, να μυηθούν στο ομαδικό πνεύμα μέσα από την δραματοποίηση, να πειραματιστούν

σε τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει, να επικοινωνήσουν με άξονα την τέχνη, να λάβουν μέρος σε δράσεις μέσα από την συμπόρευση και τη χαρά του παιχνιδιού.

Τα παιδιά καλούνται να μεταμορφωθούν σε σπουδαίους καλλιτέχνες , να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν μέσα από ποικίλα ερεθίσματα που θα τους δοθούν.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται 4 ηλικιακές ομάδες:

Την πορτοκαλί ομάδα που αφορά ηλικίες 5-7 Την γαλάζια ομάδα που αφορά ηλικίες 8-10
Την πράσινη ομάδα που αφορά ηλικίες 11-14
Και την κόκκινη ομάδα που αφορά ηλικίες 15-17

Ενδέχεται να γίνει και ξεχωριστή ομάδα για γονείς κι εκπαιδευτικούς.

Ο υπεύθυνος κάθε ομάδας (παιδαγωγός- καλλιτέχνης) συντονίζει τον ρυθμό και την ροή της ομάδας .

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στον πολιτισμό και να προσφέρει στους μικρούς επισκέπτες την χαρά της δημιουργίας και της έκφρασης μέσα από 4 πρωτότυπα εργαστήρια:

Εργαστήρι ΑφήγησηςΕργαστήρι ΘεάτρουΕργαστήρι ΤραγουδιούΕργαστήρι Μουσικοκινητικής

Τα εργαστήρια θα έχουν παράλληλη δράση έτσι ώστε να μην περιορίζονται οι μικροί συμμετέχοντες. Οι δράσεις έχουν και στόχο την ποιοτική ψυχαγωγία αφού όλα ξεκινούν από το παιχνίδι και καταλήγουν στο παιχνίδι.

Το βιβλίο που θα “ κινείται” μέσα σε κάθε δράση είναι το “Βάρκα στο γιαλό” της Μάρως Θεοδωράκη από τις εκδόσεις Μίνωας το οποίο αναφέρεται στα παιδικά χρόνια του μικρού Μίκη . Με αυτό το βιβλίο τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε μοναδικές στιγμές της σύγχρονής ιστορίας ενώ θα λάβουν σημαντικά μηνύματα για την ζωή όπως είναι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο , στο περιβάλλον , η αξία της αγάπης , η αξία της αλληλεγγύης , η γενναιοδωρία κ.α.

Ένα Φεστιβάλ σχεδιασμένο για παιδιά με πρωταγωνιστές τα παιδιά !
Χώρος: Βενιζέλειο Ωδείο .

Το Βενιζέλειο Ωδείο αποτελεί έναν σπουδαίο πυρήνα καλλιτεχνικών δρώμενων στα Χανιά ενώ κουβαλά μια τεράστια μουσική ιστορία στο κομμάτι της διδασκαλίας ,των συναυλιών και των χορωδιών. Ένας τέτοιος θεσμός είναι σίγουρα ο ιδανικός για να φιλοξενήσει αυτό το φεστιβάλ που αφορά την τέχνη και το παιδί .

Διάρκεια: Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 3 ώρες την πρώτη ημέρα και 3 ώρες την δεύτερη ημέρα αντίστοιχα. Προτεινόμενες ώρες: 10.00 – 13.00.

Στο τέλος θα δοθεί ένα “αναμνηστικό δίπλωμα” σε κάθε παιδί για την πολύτιμη συμμετοχή του.

zarpanews.gr

The post Καλλιτεχνικό φεστιβάλ για παιδιά και εφήβους στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων με την Μάρω Θεοδωράκη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα