Βόλος: Δε βρίσκουν κρεβάτι στη ΜΕΘ για τραυματισμένο διανομέα

Τραγική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Βόλου, όπως την περιέγραψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας και διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής, Νίκος Χαυτούρας.

Στις εφημερίες, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, υπάρχει μόνο ένας γιατρός για περίπου 110 ασθενείς. «Είναι αδύνατο για τον γιατρό να βρεθεί δίπλα στον ασθενή που τον έχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά την Τετάρτη.

Από το πρωί της Κυριακής έως χθες 13 ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο.

Ένας διασωληνωμένος με κορονοιό βρίσκεται εκτός ΜΕΘ, ενώ κρεβάτι ΜΕΘ δεν υπάρχει και για έναν 20χρονο διανομέα, ο οποίος υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από σοβαρό τροχαίο που είχε το βράδυ της Τετάρτης στον Βόλο.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Χαυτούρας, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κρεβάτι σε άλλη ΜΕΘ. «Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται ΜΕΘ αλλάζει συνεχώς, είτε πρόκειται για covid είτε όχι. Η κατάσταση είναι ασφυκτική», τόνισε ο κ. Χαυτούρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονος και κινείτο επί της οδού Μαγνήτων, παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα STOP που υπήρχε στην πορεία του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το δίκυκλο που οδηγούσε ο 20χρονος διανομέας, την ώρα που αυτό ανέβαινε την οδό Κ. Καρτάλη.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ενώ και τα δυο οχήματα υπέστησαν υλικές ζημιές. Ο νεαρός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Τέλος, διενεργήθηκε έλεγχος μέθης στους δυο οδηγούς με την μέθοδο της αιμοληψίας. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Πηγή: ieidiseis.gr

The post Βόλος: Δε βρίσκουν κρεβάτι στη ΜΕΘ για τραυματισμένο διανομέα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος, ΜΕΘ,volos, meth