“Πύρινη κόλαση” στη Βαρυμπόμπη: Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος, η φωτιά έφτασε στα σπίτια – Τρία μέτωπα πυρκαγιάς | Photos + Video

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η φωτιά στη Βαρυμπόμπη, καθώς πλέον καίγονται σπίτια. Εκκενώνεται όλη η περιοχή, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, αλλά και στις Αδάμες, ενώ ήδη καίγονται σπίτια. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, καθώς οι αστυνομικές
δυναμείς προσπαθούν να τους εντοπίσουν. Πρόκειται για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του στον οικισμό Αδάμες, όπου μεταβαίνουν αστυνομικές δυνάμεις για τον απεγκλωβισμό τους.Πριν από λίγο, ακόμα ένα μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη, για εκκένωση της περιοχής. «Αν βρίσκεστε στην Βαρυμπόμπη ή Αδάμες, εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας», αναφέρει το μήνυμα του 112.


Σε κατάσταση συναγερμού στην περιοχή, με τις πρώτες φλόγες να έχουν κάψει σπίτια στην περιοχή.



Τα τρία βασικά μέτωπα εντοπίζονται στην Άνω Βαρυμπόμπη, στους ιππικούς ομίλους και στον οικισμό Αδάμες αντίστοιχα. Ο οικισμός εκκενώθηκε ενώ και η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα για λόγους ασφαλείας. Η παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» εκκενώθηκε και τα δεκάδες παιδιά που διέμεναν εκεί έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους. 

Οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια καθώς η πυρκαγιά πέρασε πάνω από τον δρόμο που χώριζε τα δέντρα από την κατοικημένη περιοχή. Ντόπιοι απομακρύνονται με τα αυτοκίνητά τους παίρνοντας μαζί τους μερικά πολύτιμα αντικείμενα. Αξιωματικοί με περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ ζητούν από τους πολίτες να φύγουν. 

Η Αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει κατοίκους από τις Αδάμες που δεν έφυγαν μετά το μήνυμα του 112, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και επιχείρηση απομάκρυνσης κατάκοιτων.

Καίγεται πολυκατοικία, κινδυνεύουν και άλλα σπίτια

Στις φλόγες έχει παραδοθεί πολυκατοικία εντός της κατοικημένης περιοχής και κινδυνεύουν σπίτια.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές, καθώς στόχος είναι να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς και η οριοθέτηση εντός της ημέρας. Πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Λίγο πριν τις 17:00, η φωτιά πέρασε στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν την περιοχή.

 

lifo.gr

The post “Πύρινη κόλαση” στη Βαρυμπόμπη: Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος, η φωτιά έφτασε στα σπίτια – Τρία μέτωπα πυρκαγιάς | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα