Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Ακούστηκαν εκρήξεις, ενισχύονται οι δυνάμεις | Video

| Video

Φωτιά σε δασική έκταση ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών, σε περιοχή ανατολικά των Βασιλικών Κτημάτων. Αυτή την ώρα, οι φλόγες καίνε πίσω από το Κυρονέρι και κατευθύνται προς Βαρυμπόμπη, στα Βασιλικά Κτήματα και την Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών

– Λαμίας, στην έξοδο της Λυκόβρυσης στο ρεύμα προς Λαμία και στην έξοδο Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η φωτιά σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική και ήδη κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ (για πιθανή δημιουργία αντιπυρικών ζωνών), πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200. Συνδράμουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή, κάτι που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

Κοντά σε επιχειρήσεις οι φλόγες, έτοιμες για εκκένωση – Απειλή για μοναστήρι

Συναγερμός έχει σημάνει για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στην περιοχή που μαίνεται η μεγάλη φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αστυνομία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκκένωση των συγκεκριμένων παραγωγικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα μείνει μόνο το προσωπικό, που είναι επιφορτισμένο με την πυρασφάλεια. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες μοναχών, οι φλόγες έχουν φτάσει πολύ κοντά σε μοναστήρι της περιοχής.

Δυναμώνει ο αέρας! Η φωτιά στην βαρυμπόμπη από την Νέα Κηφισιά #πυρκαγιά #Πυροσβεστικη #αθηνα @pyrosvestiki @GSCP_GR @enikos_gr @protothema @newsbombgr pic.twitter.com/P38YlfKL7K

— Christos Verykios® (@christosVer) August 3, 2021

protothema.gr

The post Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Ακούστηκαν εκρήξεις, ενισχύονται οι δυνάμεις | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα