Τσουχτερά ενοίκια και λίγα σπίτια για τους φοιτητές στα Χανιά – Κοινωνικό πρόβλημα βλέπει η πρόεδρος των μεσιτών

Πολύ δύσκολα και σε υψηλές τιμές θα μπορέσουν φέτος να βρουν σπίτι οι φοιτητές στα Χανιά, καθώς τα διαθέσιμα διαμερίσματα είναι λίγα, ενώ η ζήτηση αναμένεται να είναι μεγάλη. Μιλώντας στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Χανίων, Λουκία Καλλιγιάννη, ανέφερε ενδεικτικές τιμές ενοικίασης… και δεν είναι καθόλου ευχάριστες για τους φοιτητές:

“Σε περιοχές που ενδιαφέρουν πολύ και εξυπηρετούν την εύκολη πρόσβαση στις σχολές, όπως

τα Δικαστήρια ή η Χαλέπα έχουμε τιμές για μια δίχωρη γκαρσονιέρα ημιεπιπλωμένη ή και χωρίς έπιπλα που κυμαίνονται από 350 ως και 450 ευρώ ανά μήνα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από την ηλικία του σπιτιού. Τα δυάρια ξεκινούν από 400 και μπορεί να φτάσουν και στα 550 ευρώ. Στα Κουνουπιδιανά είναι λίγο χαμηλότερες οι τιμές, γιατί οι φοιτητές προτιμούν την πόλη, αλλά δεν είναι μεγάλη η διαφορά.”

Η κα Καλλιγιάννη ανέφερε ότι η ζήτηση φέτος είναι μεγαλύτερη από το κανονικό, καθώς υπάρχουν πολλοί φοιτητές που είχαν περάσει στα Χανιά πέρσι, αλλά δεν νοίκιασαν ποτέ σπίτι λόγω του lockdown:

Η κα Καλλιγιάννη

“Δεν είναι μόνο οι φετινοί φοιτητές, είναι και οι περσινοί που δεν εγκαταστάθηκαν λόγω της κατάστασης που είχαμε πέρσι και είναι το μεγαλύτερο μέρος όσων μπήκαν πέρσι. Δεν θα είναι εύκολο φέτος να βρει σπίτι στα Χανιά κανείς, η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, η προσφορά μικρή. Είναι μικρή γιατί σε σχέση με πέρσι που οι ιδιοκτήτες είχαν μια αβεβαιότητα και δεν ήξεραν πώς να χρησιμοποιήσουν τα σπίτια τους, φέτος δούλεψε η βραχυχρόνια μίσθωση και πολλά σπίτια πήγαν εκεί.”

Η πρόεδρος των μεσιτών χαρακτήρισε την κατάσταση ως κοινωνικό πρόβλημα και μάλιστα είπε ότι πελάτες της έχουν πει ότι θα προτιμούσαν τα παιδιά τους να μη δήλωναν ποτέ τα Χανιά:

“Όλα αυτά τα χρόνια ακούω από γονείς  να μου λένε ότι αν ήξεραν το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν να εγκατασταθούν στην πόλη μας, δεν θα είχαν δηλώσει καν τα Χανιά. Και λόγω της οικονομικής κατάστασης που ζούμε, πώς θα αντιμετωπίσει τέτοια έξοδα μια οικογένεια που ζει από τους μισθούς της; Και μαζί με τα υπόλοιπα έξοδα που ακολουθούν ένα σπίτι, δεν θα μπορούν να το αντέξουν. Ούτε καινούρια σπίτια βγαίνουν σε ενοικίαση.

Η τακτοποίηση κάποιων θα είναι σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, θα καλυφθεί ένας αριθμός έτσι, αλλά του χρόνου το καλοκαίρι θα πρέπει να φύγουν γιατί οι ιδιοκτήτες θα τα χρησιμοποιήσουν για τον τουρισμό. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα. Ίσως θα πρέπει να χτιστούν φοιτητικές εστίες με περισσότερες θέσεις, δεν βλέπω άλλον τρόπο να δοθεί λύση.”

zarpanews.gr

The post Τσουχτερά ενοίκια και λίγα σπίτια για τους φοιτητές στα Χανιά – Κοινωνικό πρόβλημα βλέπει η πρόεδρος των μεσιτών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα