Τσοντάκης: «Το χανιώτικο ποδόσφαιρο πλέον κάνει συνέχεια βήματα μπροστά»

Βήματα μπροστά κάνει συνέχεια πλέον το χανιώτικο ποδόσφαιρο, σύμφωνα με τον Χανιώτη αμυντικό του Κισσαμικού, Νικηφόρο Τσοντάκη, ο οποίος μίλησε στο athlitiko.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Νικηφόρε, είσαστε με το… ενάμιση πόδι στη Φούτμπολ Λιγκ. Μια δύσκολη παρόλα αυτά χρονιά φέτος. Συμφωνείς;

Αν και δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα ακόμη μαθηματικά και δεν έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας, που ελπίζω ότι θα τελειώσει την επόμενη αγωνιστική, φέτος ήταν μια όντως πολύ δύσκολη χρονιά έτσι όπως εξελίχτηκε σε ένα, θεωρώ, δύσκολο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά καταφέραμε έστω και στο τέλος να είμαστε δυνατοί και να φτάνουμε όλο και πιο κοντά στον στόχο μας, που είναι η παραμονή.

Τι συνέβη και η ομάδα σου είχε αυτή τη δύσκολη σεζόν φέτος; Το ρόστερ ήταν αρκετά δυνατό, η χημεία υπήρχε από πέρσι. Τι συνέβη, πώς το ερμηνεύεις από την πλευρά σου και δυσκολευτήκατε τόσο πολύ;

Θα συμφωνήσω ότι είχαμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό ρόστερ που ήταν για κάτι καλύτερο και όχι αυτή η βαθμολογική θέση που έχουμε, αλλά το ποδόσφαιρο δεν παίζεται με τα ρόστερ… Παίζεται στο γήπεδο, έντεκα εναντίον έντεκα. Φέτος μπορώ να πω ότι είμαστε και άτυχοι σε κάποια αποτελέσματα που ίσως αν τα είχαμε πάρει να παρουσιάζαμε κάτι διαφορετικό γιατί απ’ ό,τι φάνηκε μέτρησε πολύ στην ψυχολογία της ομάδας.

Το πρωτάθλημα τώρα τελειώνει… Από την πλευρά σου, τι σκοπεύεις να πράξεις για τη νέα χρονιά; Πώς σκέφτεσαι την επόμενη σεζόν; Η θεωρείς ότι ακόμα είναι νωρίς;

Δεν έχω σκεφτεί κάτι και νομίζω είναι λίγο νωρίς. Η φετινή χρονιά ήταν πολύ πιεστική από θέμα σωματικής αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν η ψυχολογική κούραση. Θέλω να τελειώσει η χρονιά, να ξεκουραστώ πρώτα και να σκεφτώ με ηρεμία.

Νικηφόρε, φέτος μετράς 17 ματς στη Φούτμπολ Λιγκ και έχεις και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο. Είσαι ευχαριστημένος από τον εαυτό σου;

Με τον εαυτό μου είμαι ευχαριστημένος. Με τις συμμετοχές μου δεν είμαι… Θα μπορούσα να είχα παραπάνω παιχνίδια, απλά δεν είναι στο χέρι μου.

Πώς κρίνεις τη μέχρι τώρα πορεία της καριέρας σου; Τι έχεις να θυμάσαι μέχρι σήμερα και σε τι ελπίζεις ή προσδοκάς από εδώ και στο εξής;

Η πορεία μου όπως δείχνει, είναι ότι δεν έκανα κάποιο «τρελό» άλμα, αλλά έχω πάρει αρκετές εμπειρίες τα δύο τελευταία χρονιά που έχω ενεργό ρόλο. Είναι σημαντικό να είσαι σε μια ομάδα και ν’ αγωνίζεσαι, απλά κοιτάζω πάντα μπροστά και ο κάθε άνθρωπος είτε ποδοσφαιριστής είναι είτε κάτι άλλο, πάντα έχει προσδοκίες για κάτι καλύτερο.

Ο Κισσαμικός τι πιστεύεις ότι θα μπορούσε να κάνει του χρόνου και πώς βλέπεις γενικά το χανιώτικο ποδόσφαιρο; Οι ομάδες μας, έστω και με κάποια αλλαγή -Παλαιόχωρα αντί ΙΝΚΑ στη Γ’ Εθνική- παραμένουν τέσσερις στις εθνικές κατηγορίες.

Ο Κισσαμικός είναι μια υγιής ομάδα που κάθε χρόνο μαθαίνει και παίρνει εμπειρίες και θεωρώ και φέτος ήταν μια εμπειρία για όλους κι αυτό θα κάνει τους ανθρώπους της ομάδας πιο δυνατούς για τη συνέχεια και θα παρουσιαστούν ακόμα πιο δυνατοί τη νέα χρονιά. Γενικά, για τις ομάδες που εκπροσωπούν τα Χανιά είναι πολύ σημαντικό για όλους να έχουμε ομάδες στις εθνικές κατηγορίες και να δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά ώστε ν’ αναδειχτούν. Το χανιώτικο ποδόσφαιρο πλέον κάνει συνέχεια βήματα μπροστά.

Κλείνοντας, θέλουμε να μας πεις τον καλύτερο συμπαίκτη, τον πιο δύσκολο αντίπαλο και κάτι που σου έχει «μείνει» μέχρι σήμερα από την δράση σου στα γήπεδα.

Και στον Πλατανιά και στον Κισσαμικό είχα κι έχω πάντα καλούς συμπαίκτες. Οσο για τον πιο δύσκολο αντίπαλο, αυτός ήταν ο Μπεργκ και αυτό που μου είχε μείνει είναι αυτό το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό: νιώθεις ότι είσαι ποδοσφαιριστής!

Keywords
Τυχαία Θέματα