Τρίκαλα: Σκαρφίστηκε ληστεία για να κρύψει τη χασούρα από τον τζόγο

Το πάθημα ενός 45χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου του Ο.Π.Α.Π. στα Τρίκαλα, που πριν από τρεις εβδομάδες σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος του επειδή είχε χρέη, δεν έγινε μάθημα σε ένα νεαρό συμπολίτη του ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος σε ανάλογο πρακτορείο της πόλης. Και αυτός, δήλωσε ότι τον λήστεψαν για να καλύψει το ποσό από τις εισπράξεις που έχασε στον τζόγο.

Ο 24χρονος Έλληνας είχε καταγγείλει ότι το απόγευμα της Τρίτης εισέβαλε ένας κουκουλοφόρος στο πρακτορείο που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του

Αγίου Αθανασίου, τον ακινητοποίησε με την απειλή του όπλου που κρατούσε και του άρπαξε τις εισπράξεις ύψους 540 ευρώ. Έπειτα, βγήκε τρέχοντας έξω, ανέβηκε σε μια μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την έρευνα, βρήκαν πλάνα από τις κάμερες γύρω καταστημάτων και διαπίστωσαν ότι κανείς δεν μπήκε ή βγήκε από το πρακτορείο την επίμαχη ώρα. Όταν πίεσαν τον νεαρό υπάλληλο, εκείνος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι είχε παίξει τα χρήματα στο στοίχημα και σκαρφίστηκε τη ληστεία για να δικαιολογήσει το έλλειμμα. Έτσι, συνελήφθη και σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και ψευδή καταμήνυση με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο ο 45χρονος ιδιοκτήτης ενός άλλου πρακτορείου, που κατήγγειλε ψευδώς στο τηλεφωνικό κέντρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων ότι τον λήστεψαν δύο άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά και του άρπαξαν 10.000 ευρώ με την απειλή πιστολιού και χτυπώντας τον. Όταν εξακριβώθηκε ότι είχε χτυπήσει μόνος του το κεφάλι του, παραδέχθηκε ότι κατήγγειλε τη ληστεία γιατί είχε οφειλές που δεν μπορούσε να αποπληρώσει!

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα