«Τρέχουν και δεν φτάνουν» για τους δασικούς χάρτες στα Χανιά: Τι λύσεις έχουν οι πολίτες – 8.000 ενστάσεις ως τώρα

Αναγκαία αλλά μη επαρκής είναι η παράταση που δόθηκε μέχρι 15 Ιουλίου για την υποβολή των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες στα Χανιά, όπως σημειώνουν οι αρμόδιοι φορείς. Περιφέρεια, Δασαρχείο, Δικηγορικός Σύλλογος και ΤΕΕ τΔΚ, «ενώνουν τις δυνάμεις τους» σε μια προσπάθεια να δώσουν στους πολίτες απλές, γρήγορες και ανέξοδες λύσεις ώστε να καταθέσουν τις ενστάσεις τους εμπρόθεσμα ώστε να μην βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων μετά την κύρωση των χαρτών.

Προτάσεις,

εναλλακτικές λύσεις και αναλυτικά παραδείγματα, πρόκειται να παρουσιαστούν στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Σε συνέντευξη τύπου ενόψει της εκδήλωσης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, κάλεσε τον κόσμο «να πάει να καταθέσει τις αντιρρήσεις του. Να δει πόσο απλή διαδικασία είναι να υποβάλλει μια αντίρρηση». Όπως ανέφερε, την Πέμπτη στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν από το δασαρχείο με διάφορα παραδείγματα και διάφορους τρόπους, πως μπορούν να αντιμετωπιστούν διάφορες περιπτώσεις.

Ως εκπρόσωπος του Δασαρχείου, η Αγλαΐα Σκουμπάκη, σημείωσε πως μέχρι στιγμής στην Π.Ε. Χανίων έχουν κατατεθεί  700 ατελείς αντιρρήσεις, 6.000 αντιρρήσεις και 1.000 πρόδηλα σφάλματα. 

«Η υπηρεσία είναι ανοιχτή στους πολίτες για να βοηθήσουμε τον κόσμο» σημείωσε, τονίζοντας πως οι εφαρμογή είναι πολύ εύκολη και πως εφόσον δεν τίθεται θέμα ιδιοκτησίας, μπορεί κάποιος ακόμα και χωρίς συντεταγμένες, μόνο οπτικά να καταθέσει την ένστασή του και σε επόμενη φάση να προσκομίσει τις απαιτούμενες διοικητικές πράξεις.

Η εφαρμογή των προδήλων και των αντιρρήσεων ειναι παρεμφερής, όπως εξήγησε, με τη διαφορά ότι τα πρόδηλα αφορούν σφάλματα της υπηρεσίας και ο πολίτης δεν επιβαρύνεται με τέλος.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ τμήματος δυτικής Κρήτης, Σπυρος Σοφιανός κάλεσε τους πολίτες, μετά και την παράταση που δόθηκε, να προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτήν την διαδικασία, εκτιμώντας πως και πάλι είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί σωστά μέσα στο χρονικό όριο. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, παραδέχτηκε πως οι μηχανικοί που ασχολούνται με τους δασικούς χάρτες και το κτηματολόγιο αντιμετωπίζουν τεράστιο φόρτο εργασίας και κάλεσε τους πολίτες όσο μπορούν να διεκπεραιώνουν την διαδικασία μόνοι τους. –

Τέλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Χρήστος Πραματευτάκης σημείωσε πως η παράταση που δόθηκε δεν είναι ικανή να καλύψει ανάγκες και κυρίως των αγροτών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «συνονθύλευμα κακών συγκυριών» με την τεράστια οικονομική επιβάρυνση του κόσμου και ειδικά των αγροτών, τον φόρτο εργασίας μηχανικών και δικηγόρων λόγω του κτηματολογίου και την υπολειτουργία των υπηρεσιών λόγω της πανδημίας τους προηγούμενους μήνες.

The post «Τρέχουν και δεν φτάνουν» για τους δασικούς χάρτες στα Χανιά: Τι λύσεις έχουν οι πολίτες – 8.000 ενστάσεις ως τώρα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα