Τελικά πόσο καταστροφικό είναι να ξυπνάμε μες τη νύχτα;

Οι ειδικοί καταλήγουν πως οι παρατεταμένες διακοπές ύπνου μες στα άγρια χαράματα μπορεί να έχουν άμεση επιρροή στην υγεία μας

Όλοι έχουμε στριφογυρίσει αμέτρητες φορές στο κρεβάτι μας αλλά το θέμα σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι κατά πόσο η διακοπή στον ύπνο παρατείνεται και διαρκεί περισσότερο από μερικά λεπτά.

Σύμφωνα με τη sleep expert, Dr Katharina Lederle, το να ξυπνάμε το βράδυ είναι απολύτως

φυσιολογικό. «Οι κύκλοι του ύπνου μας διαρκούν 90′ και στο τέλος του καθενός, ξυπνάμε για λίγο. Ωστόσο, αυτό δεν καταγράφεται στον εγκέφαλό μας γιατί διαρκεί πολύ λίγο. Ο ύπνος μας θεωρητικά διακόπτεται για να ελέγξουμε το περιβάλλον, να αλλάξουμε στάση και μετά συνεχίζουμε κανονικά να κοιμόμαστε».

People with #goodsleep can get energetic which do significantly helps work well and intimate couple relationship. pic.twitter.com/5BUbl96QFq

— BMC Medical (@BMC_Medical) June 10, 2022

«Μπορεί να νομίζουμε ότι είμαστε ώρες ξύπνιοι αλλά αυτό στην ουσία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά», καθησυχάζει η ειδικός, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να αρχίσουμε να ανησυχούμε μόνο όταν οι διακοπές του ύπνου μας είναι μεγάλες και επιμένουν. Όπως λέει η Dr Lederle: «Αν σας συμβαίνει πάνω από 3 φορές την εβδομάδα και μένετε ξύπνιοι για πάνω 20 ή 30 λεπτά, τότε μάλλον υποφέρετε από αϋπνία γι’ αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν γιατρό».

Όλο αυτό έχει άμεση επιρροή στην υγεία σας, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική. Επιβραδύνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τις γνωστικές ικανότητες ενώ προκαλεί εύκολα μεταπτώσεις στην ψυχολογία. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που βρίσκεται δημοσιευμένη στο Nature And Science Of Sleep, όταν ο ύπνος μας σπάει και οι διακοπές αυτές παρατείνονται, αποκτάμε περισσότερο άγχος από ό,τι όταν κοιμόμαστε λιγότερες ώρες.

Sleep experts say the ritual will cause more stress for those already tossing and turning at night during the pandemic. https://t.co/GTb67vZ8TH

— CBC News (@CBCNews) March 14, 2021

Aν δυσκολεύεστε στον ύπνο, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης αυτών των κοινών προβλημάτων, από απλές αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα ως την εξειδικευμένη γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία που στοχεύει σε προβλήματα ύπνου. Αξίζει να τα δοκιμάσετε γιατί ο καλός ύπνος βοηθάει με πολλούς τρόπους.

Η αντιμετώπιση των διαταραχών του ύπνου μπορεί να σας κάνει να νιώθετε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας, να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας και φυσικά να μειώσει τους κινδύνους για την υγεία, χαρίζοντας σας μακροζωία.

jenny.gr

The post Τελικά πόσο καταστροφικό είναι να ξυπνάμε μες τη νύχτα; appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελικά,telika