Τραγωδία στα Σύβοτα: Όλα έγιναν μέσα σε 30 δεύτερα – Πώς κόπηκε το αλεξίπτωτο

Αδιανόητη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε πολύ δημοφιλή παραλία των Συβότων (δείτε ΕΔΩ). Από τη μία στιγμή στην άλλη, μία 62χρονη παραθερίστρια έχασε τη ζωή της, ενώ πετούσε με αλεξίπτωτο θαλάσσης.

Η άτυχη γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια του θαλάσσιου σπορ καταγόταν από την Κομοτηνή και είχε έρθει στα Σύβοτα με τον άνδρα της, ο οποίος την είδε να χάνει τη ζωή της μπροστά στα μάτια του.

Πώς έγινε το μοιραίο

Αυτόπτες μάρτυρες

περιγράφουν στο iEidiseis.gr το εφιαλτικό σκηνικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της 62χρονης.

Όπως τονίζουν, αν και ο καιρός στην περιοχή ήταν άστατος, τίποτα, ωστόσο, δεν προμήνυε το μπουρίνι που θα ξεσπούσε αργότερα. Αναφέρουν πως λίγα λεπτά αφότου το ταχύπλοο με το αλεξίπτωτο θαλάσσης είχε αναχωρήσει από την παραλία, έγινε το κακό.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που η 62χρονη άρχισε να ανεβαίνει ψηλά, ξέσπασε στην περιοχή μπουρίνι, με τον αέρα να στροβιλίζει με απίστευτη ταχύτητα το αλεξίπτωτο. Έπειτα, το σκοινί που τη συνέδεε με το σκάφος έσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Ο χειριστής του ταχύπλοου επιχείρησε ελιγμούς προκειμένου να την βρει, ωστόσο, ο άνεμος και τα κύματα ήταν τέτοια που έσπασε το τιμόνι.

Στη συνέχεια το σκάφος πήρε νερά, με τον χειριστή και τον άνδρα της άτυχης 62χρονης να βρίσκονται μετά από ώρα στη Λευκίμμη Κέρκυρας, όπου τους περισυνέλεψε ένα άλλο σκάφος. Μάλιστα, λίγο έλειψαν να πνιγούν και οι δύο.

Την άτυχη γυναίκα περισυνέλλεξε το δελφίνι που έκανε δρομολόγιο από τους Παξούς. Στο λιμάνι των Συβότων ανέμενε ασθενοφόρο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Συγκλονιστικά είναι και όσα λέει στον ΣΚΑΪ ο 34χρονος χειριστής που συνελήφθη, «Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω. Ξαφνικά βγήκε ένα δυνατό μπουρίνι και εκείνη την ώρα κόπηκε ο ιμάντας χωρίς να καταλάβω πώς. Βρέθηκα κι εγώ ο ίδιος ναυαγός και ενδεχομένως να είχα πνιγεί αν δεν είχε βρεθεί το σκάφος που μας περισυνέλεξε. Δεν ξέρω πώς έγινε το δυστύχημα, ο μόνος λόγος που μπορώ να το αποδώσω είναι ο ξαφνικός άνεμος».

Προανάκριση θα διενεργηθεί από το πρώτο λιμενικό τμήμα στα Σύβοτα που ανήκει στο λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας.

ieidiseis.gr

The post Τραγωδία στα Σύβοτα: Όλα έγιναν μέσα σε 30 δεύτερα – Πώς κόπηκε το αλεξίπτωτο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα