Τουρκία: Πρόστιμο σε πατέρα – απεργό πείνας που ζητά την σορό του γιου του

Για περισσότερες από 80 μέρες ο 70χρονος Κεμάλ Γκιουν από το Τανσέλι στην ανατολική Τουρκία κάνει απεργία πείνας με στόχο να του δοθεί η σορός του γιου του, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή κατά της εκτός νόμου οργάνωσης της άκρας αριστεράς, Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C).

Ο Μουράτ Γκιουν έπεσε νεκρός στις 7 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και η σορός του δεν έχει ακόμα δοθεί στην οικογένειά του. Αντίθετα, οι

τοπικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 18.000 τουρκικών λιρών (4.584 ευρώ) στον τραγικό πατέρα με την αιτιολογία ότι καταλαμβάνει δημόσιο χώρο, επειδή κάνει απεργία πείνας σε πάρκο
στο κέντρο της πόλης!
«Θα σταματήσω την απεργία όταν μου δώσουν τα οστά του γιου μου, όταν ο γιος μου έχει τάφο», δήλωσε ο 70χρονος άνδρας και πρόσθεσε ότι ο ίδιος με συνοδεία εισαγγελέα είχε επισκεφθεί τον τόπο όπου έγινε η αεροπορική επιδρομή και βρήκε την σορό του παιδιού του, που όμως την παρέδωσε στις αρχές.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, η σορός του νεαρού άνδρα βρίσκεται για ιατροδικαστική εξέταση σε ινστιτούτο στην ανατολική επαρχία Μαλάτεια. Στο μεταξύ, η υγεία του απεργού πείνας επιδεινώνεται καθημερινά με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να περπατήσει.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα