Τι είναι τα «Πασχούγεννα» που προέβλεψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Μια νέα «απόπειρα» να προβλέψει τον καιρό που θα κάνει τις γιορτές έκανε σήμερα ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. Αναλύοντας τα δεδομένα που έχει από τα μέχρι στιγμής προγνωστικά του στοιχεία, ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε ότι δεν βλέπει -προς το παρόν- κάποια άγρια κακοκαιρία και κρύο τα Χριστούγεννα, ενώ τόνισε πως ο καιρός θα

θυμίζει περισσότερο Πάσχα προς τα τέλη Δεκεμβρίου.

Εξού και ο όρος «Πασχούγεννα». Εκτιμά συγκεκριμένα, πως, προς τα Χριστούγεννα, θα οδηγηθούμε με ήπιο καιρό, δηλαδή «χωρίς αξιόλογα κρύα». Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι, για το αν θα έχουμε βροχές και αν θα είναι ισχυρές, «δεν μπορούμε να απαντήσουμε μιας και η ανάλυση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας μπορεί να ρίξει λίγο φως θερμοκρασιακά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πολλά χιόνια με τα σκληρά κρύα απομακρύνονται αρκετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ωστόσο, οι βροχές «μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους με “μαλακό” θερμοκρασιακά καιρό».

Πότε θα ρίξει χιόνι; Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δεν δίνει απάντηση, υπογραμμίζει όμως, πως «βλέπουμε για πιο έντονα κρύα πιθανότατα προς το τέλος του χρόνου ή και πιο μετά».

Διχάζονται οι μετεωρολόγοι για τον καιρό τα Χριστούγεννα

Επιφυλακτικός είναι ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για το καιρό τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό των Χριστουγέννων υπάρχει «μια μεγάλη διχογνωμία στα προγνωστικά στοιχεία προς τις γιορτές και χρειαζόμαστε λίγες μέρες ακόμη γιατί όλα είναι ανοιχτά».

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος ανέφερε πως από αύριο στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν, ακόμα και να ξεπεράσουν, τους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου και, σε συνδυασμό με τους ήπιας έντασης ανέμους, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις της θάλασσας.

«Από την Τετάρτη και μετά τα φαινόμενα σταματούν και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού είναι η άνοδος της θερμοκρασίας, ιδίως από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή. Οι μέγιστες τιμές θα ξεπεράσουν τους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη, με ανέμους νοτίων διευθύνσεων τις περισσότερες ημέρες, αλλά και δυτικών, χωρίς ιδιαίτερη ένταση, με εξαίρεση την Πέμπτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι μεγαλύτερες από τα φυσιολογικά επίπεδα θερμοκρασίες έχουν σαν αποτέλεσμα τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στην Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, να λιώσουν. Ο κ. Λαγουβάρδος χαρακτήρισε τις θερμοκρασίες αυτές ως πολύ μεγάλες αποκλίσεις από τα φυσιολογικά επίπεδα. Πρόσθεσε, όμως, πως αυτό δεν είναι παράξενο.

Ενώ για τα Χριστούγεννα έκανε την εξής πρόγνωση: «Ο Δεκέμβριος έχει και αυτό το πρόσωπο. Τα πολλά κρύα έρχονται στη χώρα μας από τον Ιανουάριο και μετά. Και συχνά δεν υπάρχουν χιόνια στα χιονοδρομικά κέντρα. Απ΄ό,τι φαίνεται, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, δεν θα έχουμε χιόνια ούτε φέτος τα Χριστούγεννα. Δεν είναι, όμως, κάτι αλλόκοτο, έχει ξανασυμβεί», είπε.

ieidiseis.gr

The post Τι είναι τα «Πασχούγεννα» που προέβλεψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πασχούγεννα, Κλέαρχος Μαρουσάκης,paschougenna, klearchos marousakis