Θα «πήξουμε» τον Δεκαπενταύγουστο | «Βουλιάζουν» τα Χανιά από επισκέπτες

Οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου εγκαταλείπουν την Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να «βουλιάζουν» οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Τα Χανιά είναι, παραδοσιακά, ένας δημοφιλέστατος προορισμός για τον Δεκαπενταύγουστο καθώς βρίσκεται κάθε χρόνο πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών.

Ιδιαίτερα φέτος, τα Χανιά είναι η δεύτερη

επιλογή αμέσως μετά την Σαντορίνη. Δείτε όμως αναλυτικά τους προορισμούς τους οποίους οι Έλληνες φαίνεται να προτιμούν να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τελευταία έρευνα της trivago:

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Έλληνες

Για τους Έλληνες ταξιδιώτες, οι οποίοι φέτος θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας, η Σαντορίνη, τα Χανιά και η Χαλκιδική βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων για διακοπές αυτό το καλοκαίρι.

Κατά παράδοση οι Έλληνες θα πάνε διακοπές τη 32η και 31η εβδομάδα του χρόνου, δηλαδή την περίοδο του Αυγούστου από τις 7 έως και τις 20 Αυγούστου. Εξετάζοντας αποκλειστικά τις προτιμήσεις τους, παρατηρούμε πώς ο μέσος όρος των διανυκτερεύσεων θα διακυμανθεί από 5 έως 7 ημέρες, ανάλογα με τον προορισμό.

Οι μέσες προτιμώμενες τιμές επίσης διαφοροποιούνται ανά προορισμό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της trivago.gr, η μέση τιμή που κοιτούν όσοι θα προτιμήσουν τα Χανιά για τις διακοπές τους είναι 93 ευρώ, ενώ όσοι επισκεφθούν τη Μύκονο, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μέση τιμή που αγγίζει τα 234 ευρώ.

Στη Σαντορίνη, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ελλήνων, οι ταξιδιώτες κοιτούν μέση τιμή της τάξης των 191 ευρώ. Στην Πάρο η μέση τιμή που προτιμήθηκε από τους χρήστες είναι τα 144 ευρώ.

Στην Μήλο, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας, η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα 111 ευρώ, ενώ στα 112 ευρώ διαμορφώθηκε η μέση προτιμώμενη τιμή για τη Ζάκυνθο που βρίσκεται στην έκτη θέση.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα