«Θα κάψεις όλο το ΓΠΣ για το καταφύγιο ζώων;» – Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων μετά από καταγγελίες για παραποίηση απόφασης

Καταγγελίες για παραποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Λουτσέτης, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Το θέμα συζητήθηκε ως κατεπείγον, με την δημοτική Αρχή να αρνείται την κατηγορία και να παραπέμπει στα πρακτικά. Αναλυτικότερα, ο κ. Λουτσέτης υποστήριξε πως «η απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια δεν έχει καμία σχέση με την απόφαση που πήρε το Σώμα για το κυνοκομείο στο Καμπάνι».

«Η

επιστημονική επιτροπή έκρινε ότι το Καμπάνι δεν είναι κατάλληλη θέση. Έγινε ολόκληρη συζήτηση (…) Υπήρχε μια διαφορετική γνώμη από την Δημοτική Αρχή που μάλιστα εκφράστηκε με έντονο τρόπο από τον Δήμαρχο αλλά ποτέ δεν υπήρξε εισήγηση ως προς το Σώμα για αυτό που τελικά γράφτηκε» σημείωσε και προσέθεσε: «Η απόφαση που δημοσιεύστηκε στη Διαύγεια βάζει ότι «για το καταφύγιο ζώων συντροφιάς, να παραμείνει η πρόταση για χωροθέτηση στο Καμπάνι». Αυτό δεν ήταν κομμάτι της εισήγησης, δεν κληθήκαμε ποτέ να το ψηφίσουμε. Αν προσφύγει οποιοσδήποτε κάτοικος στην Αποκεντρωμένη και ακυρωθεί όλη η απόφαση ποιος θα φταίει; Θα κάψεις όλο το ΓΠΣ για το καταφύγιο ζώων;» σημείωσε ο κ. Λουτσέτης απευθυνόμενος στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Χαζηράκη. 

Από τη μεριά του ο Χαζηράκης υποστήριξε πως όλα είναι νόμιμα και βάσει διαδικασίας. «Η εισήγηση αναφέρει ότι η επιτροπή στην πλειοψηφία της είναι αντίθετη, κλπ κλπ Στο δια ταύτα, όμως η εισήγηση μετά τον σχολιασμό, λέει να καταγραφεί στη μελέτη ότι πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα ίδρυσης και σε άλλες περιοχές. Ξεκινάμε από αυτή τη βάση, δεδομένο το Καμπάνι και αναζητήσαμε για άλλες. Στην συζήτηση δεν τέθηκε θέμα τροποποίησης της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η εισήγηση που ήρθε και που μας βγάζετε ότι τελέσαμε τόσα ποινικά αδικήματα… λέει απλά να αναζητηθούν κι άλλοι χώροι.  Εμείς στη διάρκεια της συζήτησης δεν αναζητήσαμε άλλους χώρους.» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η εισήγηση των επιτροπών που πήγε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ένταση συνεχίστηκε με τον πρόεδρο να παρεμβαίνει «πυροσβεστικά»

Δαμιανάκης: «Κακώς είπαμε να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα τέτοιο θέμα. Ελάτε στο γραφείο μου να το δούμε και αν είναι έτσι, δεσμεύομαι να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο.

Λουτσέτης: Η επιτροπή παρακολούθησης λέει ότι είναι μια κακή χωροθέτηση. Κι έρχεται μια απόφαση που λέει ότι ο αντιδήμαρχος εισηγείται -αυτό δεν έγινε ποτέ- για το συγκεκριμένο θέμα να ισχύσουν οι τότε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό είναι παραποίηση του τί ψηφίσαμε. Ας έρθει έστω μια ορθή επανάληψη. Κανονικά πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

Νικηφοράκης: Δεν υπάρχει παρατυπία. Έχει πάει 10 φορές σε προσφυγές και έχει καταπέσει.

Λουτσέτης: Δεν είναι δικό σας θέμα. Ο κ. Χαζηράκης ήταν εισηγητής. Είναι όλο το ΓΠΣ στον αέρα για μια εμμονή της δημοτικής Αρχής.

Χαζηράκης: Είναι ο λόγος σου με τον λόγο μου. Ας ακούσουμε τα πρακτικά.

Λουτσέτης: Ποιος θεωρεί ότι έγινε τέτοια συζήτηση εδώ μέσα; Εγώ βάζω ζήτημα ψηφοφορίας της αρχικής συζήτησης.

Δήμαρχος: Είναι ένα θέμα που για να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε πρέπει να ανατρέξουμε στα πρακτικά. Η εισήγηση η γραπτή εμπλουτίζεται και αυτά που καταγράφονται ως συμπληρωματική εισήγηση. Για να το δούμε το θέμα με σοβαρό τρόπο να ακουστούν τα πρακτικά και να έρθει το θέμα να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο.

Λουτσέτης: Έπρεπε να πει ότι οι διαφοροποιήσεις που καλείται το Σώμα να ψηφίσει, είναι 1,2,3. Αυτό δεν έγινε.

Δήμαρχος: Μπάμπη ειλικρινά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Ακούστε την πρόταση του προέδρου, δείτε τα πρακτικά και ελάτε εδώ με μία απόφαση.

Σαρρής: Είχε γίνει μπέρδεμα γιατί εμένα με πήρε τηλέφωνο η γραμματέας και με ρώτησε τελικά τι ψήφισα.

Κοκοτσάκης: Δεν μπορούμε να μην πούμε τη γνώμη μας γιατί ο κ. Λουτσέτης έχει δίκιο. Εμείς όταν χωροθετήθηκε στο Καμπάνι το καταφύγιο, ψηφίσαμε κατά. Στον πολεοδομικό σχεδιασμό ψηφίσαμε υπέρ επειδή βγήκε η μελετήτρια και είπε ότι θα αναζητηθούν άλλες τοποθεσίες. Κοιτάξτε να το διορθώσετε.

zarpanews.gr

The post «Θα κάψεις όλο το ΓΠΣ για το καταφύγιο ζώων;» – Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων μετά από καταγγελίες για παραποίηση απόφασης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΓΠΣ, – Ένταση, Χανίων,gps, – entasi, chanion