Ταξίδι στην ελληνική γη: 4 γραφικά χωριά σε περιμένουν

Ταξίδι στην ελληνική γη 365 μέρες το χρόνο!

Ο χειμώνας, βέβαια, έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά, πόσω μάλλον την περίοδο των εορτών. Η Ελλάδα μας, προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες να ταξιδέψουμε σε πανέμορφα χωριά και να περάσουμε χαλαρές στιγμές δίπλα στο τζάκι, σε σκηνικά απαράμιλλης ομορφιάς και φυσικού τοπίου. Υπάρχουν χωριά που αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου και χωριά που δεν πρέπει να χάσεις ειδικά το χειμώνα. Βάλε τα στο πλάνο και οργάνωσε την εκδρομή σου.

Νυμφαίο: Ταξίδι

στα 1.350 μέτρα

Το Νυμφαίο είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για εκδρομή το χειμώνα και όχι άδικα. Το πιθανότερο είναι ότι θα συναντήσεις χιόνι αν βρεθείς εκεί τους μήνες Δεκέμβριο με Φεβρουάριο. Κλείσε δωμάτιο σε έναν ξενώνα με τζάκι και απόλαυσε τη φιλοξενία. Αν θες να επισκεφθείς τον Αρκούρο τότε καλύτερα να πας εκεί καλοκαίρι αλλά αν θες να ζήσεις στιγμές θαλπωρής τότε ο χειμώνας είναι η εποχή που ψάχνεις. Μπορείς να συνδυάσεις το ταξίδι στο Νυμφαίο, εάν έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου, με μια βόλτα στις Πρέσπες. Ειδικά το χειμώνα, το τοπίο στις Πρέσπες είναι ονειρικό. Θα απολαύσεις την απόλυτη ησυχία την οποία διακόπτουν μόνο οι ήχοι από το κελάηδισμα των πουλιών.

Ταξίδι στο Περτούλι: Εκεί όπου η φύση δεν κάνει εκπτώσεις

Περτούλι Τρικάλων, ένας τόπος παραμυθένιος! Ο απόλυτος χειμερινός προορισμός αν αγαπάς το χιόνι και την ίδια την εποχή του χειμώνα. Το εντυπωσιακό ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων απαιτεί ζεστά ρούχα, καλή διάθεση και όσες περισσότερες μέρες μπορείς στη διάθεσή σου. Κι αυτό γιατί αφενός έχεις μια απόσταση να διανύσεις ως εκεί, αφετέρου δε θα θες να φύγεις εύκολα. Χτισμένο στα 1.150 μέτρα υψόμετρο, το τοπίο είναι αλπικό και ενδείκνυται για όσους θέλουν να ζήσουν αυθεντικές χειμερινές εμπειρίες στην Ελλάδα. Σε αυτό συμβάλλει, μεταξύ άλλων, το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή. Το Περτούλι αποτελεί ένα από τα χωριά της Ελλάδας που υποδέχεται από τα πρώτα το χιόνι στην Ελλάδα και το σκηνικό μαγεύει από το πρώτο λεπτό.

Ταξίδι στην Ήπειρο και την Αρίστη

Ταξιδεύουμε προς Ήπειρο και Ζαγοροχώρια και φτάνουμε στην Αρίστη. Εκεί που ο χειμώνας δε θες να τελειώσει ποτέ. Το κεντρικό αυτό Ζαγοροχώρι σου προσφέρει ταυτόχρονα πολλές συγκινήσεις το χειμώνα και εσύ δίνεις την υπόσχεση ότι θα επιστρέψεις σύντομα. Η Αρίστη είναι ένα από τα πλέον γραφικά χωριά της Ηπείρου.

Έχει ιδιαίτερη ομορφιά, μοναδική θέα, φυσικό τοπίο που το περιβάλλει και πολύ καλό φαγητό. Όπως και όλη η περιοχή, φημίζεται για τις πίτες της και σίγουρα θα τις δοκιμάσεις έχοντας τελειώσει τη βόλτα σου στα σοκάκια. Αν βρεθείς στην Αρίστη, μην παραλείψεις να επισκεφθείς την περίφημη γέφυρα της Αρίστης για να απολαύσεις τα μοναδικά χρώματα του ποταμού Βοϊδομάτη που είναι κρυστάλλινα.

Βυτίνα: Ταξίδι στην Πελοπόννησο

Αν θες τώρα έναν πιο κοντινό αλλά χειμερινό προορισμό, μπορείς να κινηθείς προς Πελοπόννησο και συγκεκριμένα προς τη Βυτίνα. Το Μαίναλο στα καλύτερά του. Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά όχι μόνο της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα χωριό της Ορεινής Αρκαδίας που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς το χειμώνα και να δεις την άλλη πλευρά της Πελοποννήσου.

Λίγο πιο πάνω από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο, η Βυτίνα βρίσκεται σε μια κατάφυτη περιοχή η οποία το χειμώνα ντύνεται στα λευκά. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από το να απολαμβάνεις αυτή τη θέα μέσα από το παράθυρό σου καθισμένος δίπλα στο τζάκι; Έχοντας ως βάση τη Βυτίνα, κάνε και μια βόλτα στη Δημητσάνα, το γραφικό χωριό της Αρκαδίας που πάει κόντρα στο ρεύμα.

exploringgreece.tv

The post Ταξίδι στην ελληνική γη: 4 γραφικά χωριά σε περιμένουν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα