Ταξιδεύουν στην Αθήνα τα «Ανοιχτά Πανιά» του Δήμου Χανίων – Απολογισμός των δράσεων των δύο πρώτων χρόνων διεξαγωγής του φεστιβάλ

Μετά από δύο χρόνια άκρως επιτυχημένης πορείας της Δράσης “Ανοιχτά Πανιά” του Δήμου Χανίων, πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός των δράσεων, ενώ παράλληλα “άναψαν” και επίσημα οι μηχανές για την φετινή διοργάνωση που έχει ως στόχο την ανάδειξη της ενδοχώρας των Χανίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Ως μια καινούργια πολιτική του δήμου Χανίων χαρακτήρισε τη δράση ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφερόμενος

στο πλαίσιο πάνω στο οποίο στήθηκε η ιδέα, για το πως δηλαδή θα ταυτιστούν τα Χανιά ως μέρος πολιτιστικής δημιουργίας.

Πάνω από 30 παραγωγές και περισσότεροι από 340 καλλιτέχνες συμμετείχαν τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας των Ανοιχτών Πανιών στις δράσεις, ενώ 13.000 άνθρωποι παρακολούθησαν συνολικά όσα έγιναν.

Ο δήμαρχος τόνισε επίσης, τη σημαντικότητα που προσφέρουν στον πολιτισμό, ταυτίζοντας τα Χανιά με τον πολιτισμό, ενώ ανέφερε πως τα ανοιχτά πανιά ξεδιπλώνουν τις δυνατότητες της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε εθνικό, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς υπήρξε καλλιτεχνική κινητικότητα μέσω των δράσεων.

«Στα Χανιά έχει αξία να επενδύσεις συγκριτικά με άλλες περιοχές», τόνισε κλείνοντας ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, ενώ συμπλήρωσε πως τις ερχόμενες ημέρες τα Ανοιχτά Πανιά θα ταξιδέψουν και στην Αθήνα όπου θα γίνει η παρουσίαση τους.

«Τα Χανιά θα πρέπει να είναι περήφανα για τα “Ανοιχτά Πανιά”», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και Αντιπρόεδρος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης, αναφερόμενος στη δράσή.

Συνεχίζοντας τον απολογισμό τόνισε την ανάγκη που χρειαζόταν η πόλη για ένα φεστιβάλ, κάτι το οποίο δεν είχε, κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους καλλιτέχνες.

Τέλος αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που εγιναν τα τελευταία δύο χρόνια μέσω της δράσης, καθώς οι καλλιτέχνες είδαν τις ιδέες τους να γίνονται πράξη, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως η πόλη μας γίνεται κομμάτι του πολιτισμού καθώς, δεν συμμετέχει απλώς στα δρώμενα ως θεατής, αλλά οι δράσεις ξεκινούν από εδώ και στη συνέχεια ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

Κλείνοντας, ο Αντιδήμαρχος χαρακτήρισε τα Ανοιχτά Πανιά, ως μια δράση πετυχημένη, ενώ τόνισε την ανάγκη της συνέχειας του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Στην επίσκεψή του στη Γαλλία και στο πως ο ίδιος έδωσε στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννακάκη, την ιδέα για τα Ανοιχτά Πανιά, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μιχελογιάννης, ενώ αναφέρθηκε πως η δράση αυτή μπορεί να διαδοθεί και να μεταφερθεί σε σε άλλες περιοχές ώστε να δοθούν περισσότερες ιδέες.



Τέλος η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Μυρτώ Λάβδα, αναφέρθηκε στο τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον, αναφορικά με τις δράσεις που ετοιμάζονται στο φεστιβάλ, εξηγώντας μάλιστα τι είναι τα «Ανοιχτά Πανιά» και πως προχώρησε η ιδέα.

Θέλοντας να υπάρξει μια εξωστρέφεια, φέτος προσανατολίζονται δράσεις για την ενδοχώρα των Χανίων, ενώ την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι προτάσεις στην πλατφόρμα, ενώ θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.



zarpanews.gr

The post Ταξιδεύουν στην Αθήνα τα «Ανοιχτά Πανιά» του Δήμου Χανίων – Απολογισμός των δράσεων των δύο πρώτων χρόνων διεξαγωγής του φεστιβάλ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα