Υπέρ των funds η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου – Έρχεται “τσουνάμι” πλειστηριασμών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών, καθώς υπέρ των funds τάχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, συγκεκριμένα 59-6, ο Αρειος Πάγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της Αρεοπαγίτου Κ. Τζαβέλλα, η οποία βασίζεται σε νομική ανάλυση του καθηγητού Πολιτικής Δικονομίας στο ΕΚΠΑ Σ. Πανταζόπουλου, δέχεται την άποψη, ότι επιτρέπεται στα funds να γίνονται διάδικοι και να πραγματοποιούν

δικαστικές ενέργειες, ανάβοντας το «πράσινο φως», ώστε να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς.

Εφ’ όσον η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου υιοθετήσει την εν λόγω εισήγηση, αναμένεται να εκδηλωθεί τους επόμενους μήνες ένα νέο τεράστιο κύμα πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα χιλιάδες οφειλέτες να χάσουν τα σπίτια τους.

Όπως δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες, η απόφαση της Ολομέλειας είναι υπέρ των funds και θα αποτελέσει καθοριστικό σημείο για το ευαίσθητο αυτό θέμα, για το οποίο έχουν εκδοθεί αντίθετες δικαστικές αποφάσεις, αλλά κυρίως η υπ’ αριθμόν 822/22 τμήματος του Αρείου Πάγου, που κατέληξε ότι οι εισπρακτικές – που επικαλούνται νόμο του 2003 για να έχουν φοροαπαλλαγές έως και 38% και δεν δεσμεύονται με πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες – δεν μπορούν να διενεργήσουν πλειστηριασμούς.

Από την άλλη, ο νόμος 4354 του 2015, προβλέπει ειδική νομιμοποίηση στους servicers, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν διαδικαστικές πράξεις αντί του δικαιούχου της απαίτησης.

Ουσιαστικά, το ζήτημα οδηγήθηκε στον Άρειο Πάγο, μετά από αντικρουόμενες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο επί του θέματος και κυρίως λόγω της αντιφατικότητας των σχετικών νόμων του 2003 και του 2015.

ieidiseis.gr

The post Υπέρ των funds η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου – Έρχεται “τσουνάμι” πλειστηριασμών appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα