Τάρτα με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένα μήλα

Μια τάρτα με βελούδινη σοκολατένια γέμιση πραγματική απόλαυση που θα κάνει την καλύτερη παρέα στον απογευματινό σας καφέ.

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:35′ Έτοιμο σε:1:5′

Υλικά

1 φύλλο ζύμης κουρού έτοιμο

Για τα μήλα

3 μήλα κόκκινα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
3 κουτ. σούπας βούτυρο
½ κιλό έτοιμο σορμπέ μάνγκο

Για την κρέμα σοκολάτας

3 αβγά, χωριστά κρόκους και ασπράδια
100γρ. κακάο
100γρ. ζάχαρη
100ml κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Ετοιμάζετε αρχικά

την κρέμα σοκολάτας: Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας χτυπάτε τα τρία ασπράδια σε μαρέγκα χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη φυλάτε και αυτή στο ψυγείο. Συνεχίζετε χτυπώντας τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σας μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύετε διαδοχικά τη μαρέγκα και τη σαντιγί με σπάτουλα.

Βάζετε τη ζύμη κουρού σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για τάρτα. Τρυπάτε τον πάτο με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα μήλα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε καλά τα μήλα. Κατόπιν, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το λευκό κρασί και τα μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει το τηγάνι.

Βγάζετε τη μισοψημένη ζύμη από το φούρνο, αδειάζετε μέσα την κρέμα σοκολάτας και σκορπάτε τα καραμελωμένα μήλα. Ψήνετε ξανά την τάρτα για 20 λεπτά περίπου επιπλέον. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε συνοδεύοντας με σορμπέ μάνγκο.

olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα