Τα… μυστικά του βάλτου καταμεσής των Χανίων – Ψόφια ψάρια ζέχνουν και βρωμούν στον Κλαδισό | Photos

Μια μεγάλη ποσότητα από νεκρά ψάρια βρίσκεται την Παρασκευή στην εκβολή του ποταμού Κλαδισού στα Χανιά, σκορπισμένα στη βαλτωμένη κοίτη.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, υπάρχουν ψάρια διάφορων μεγεθών, σε όλο το εύρος της κοίτης του ποταμού αλλά και στις δύο όχθες, εκεί όπου βρίσκεται το γεφυράκι και μέχρι τη θάλασσα.

Βρεθήκαμε στο σημείο και η πολύ δυσάρεστη μυρωδιά που ανέδυαν τα ψόφια ψάρια ήταν αισθητή από απόσταση, ενώ αν ήθελε κανείς να περάσει απέναντι μέσω της γέφυρας, η μπόχα όσο

περνούσε πάνω από το σημείο ήταν σχεδόν ανυπόφορη.

Τα νεκρά ψάρια, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, εμφανίστηκαν την Πέμπτη και με τον ζεστό καιρό αποσυντίθενται πολύ γρήγορα.

Στο μεταξύ, η εκβολή του Κλαδισού είναι σχεδόν εντελώς κλειστή, υπάρχει μόνο ένα τεχνητό ρυάκι πλάτους 20-30 εκατοστών από το οποίο ελάχιστα νερά καταλήγουν στη θάλασσα. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί ένας βάλτος, με τα νερά να καλύπτονται σε όλο το εύρος σχεδόν από πρασινάδα και πλήθος εντόμων να πετάει γύρω γύρω.

Το σύνολο των συνθηκών αυτών μόνο ως ανθυγιεινό μπορεί να χαρακτηριστεί. Στο μεταξύ, σε απόσταση λίγων μέτρων Χανιώτες και επισκέπτες, μεγάλοι και παιδιά, κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, περπατούν και παίζουν, δίπλα υπάρχουν σπίτια, ταβέρνες, λούνα παρκ και άλλες επιχειρήσεις.

Δείτε φωτογραφίες:


zarpanews.gr

The post Τα… μυστικά του βάλτου καταμεσής των Χανίων – Ψόφια ψάρια ζέχνουν και βρωμούν στον Κλαδισό | Photos| Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα…, Χανίων – Ψόφια, Κλαδισό | Photos,ta…, chanion – psofia, kladiso | Photos