Σε έξαρση οι κακοποιητικές συμπεριφορές αντρών σε γυναίκες

12:32 19/8/2022 - Πηγή: seleo

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν οι Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της νοτιοανατολικής Αττικής, Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής και ο Αντώνης Ξυλούρης, δικηγόρος για τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχουν λάβει οι κακοποιητικές συμπεριφορές.
«Έκρηξη» καταγράφουν τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τους τελευταίους μήνες με τις επιθέσεις κυρίως σε γυναίκες και παιδιά να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης για την έξαρση που καταγράφεται στις κακοποιητικές  συμπεριφορές σε βάρος των γυναικών που πολλές

φορές καταλήγουν σε γυναικοκτονίες ανέφερε:«Εκεί που πέπει να στρέψουμε την προσοχή μας είναι στα θύματα. Δεν θα πρέπει να νιώθουν ενοχικά. Δεν πρέπει ποτέ να δίνουμε τους κωδικούς από τα social media, είναι σαν να δίνεις τα κλειδιά του σπιτιού σου. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ειδικά τα κορίτσια».

Ενώ ο κος Παπαδημητριάδης για την εκδικητική πορνογραφία τόνισε: «Η πιο ενδιαφέρουσα έρευνα για το revenge porn έγινε από το πανεπιστήμιο του Κεντ, και μας έδωσε ότι ο κοινός παρανομαστής ανάμεσα στις υποθέσεις της ενδοοικογενειακής βίας, των γυναικοκτονιων και στην εκδικητική πορνογραφία είναι ο σεξισμός, δηλαδή προσωπικότητες με ναρκισσιστικά στοιχεία, θέλουν τον έλεγχο και την εξουσία στην σχέση. Έχουν την νοοτροπία ότι οι άνδρες πρεπει να έχουν το πάνω χέρι και μάλιστα δεν πιστεύουν ότι έχουν κάνει κάτι λάθος».

Για τα αποτελέσματα της έρευνας του Κεντ, ο κος Παπαδημητριάδης συνέχισε: «Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που μας έδωσε η έρευνα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων δεν θεωρεί την πορνογραφία τόσο φοβερο γεγονός».

Ο κος Ξυλουργίδης, που είναι και δικηγόρος θύματος σε υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σχολίασε: «Δυστυχώς το τρίπτυχο του μακιαβελισμού, του ναρκισσισμού και της ψυχοπαθητικότητας εντοπίζεται και στην περίπτωση του θύματος που εκπροσωπώ. Και με τρομάζει το γεγονός ότι δεν έχουμε δει ακόμα την κορύφωση σε αυτήν τηυν καμπύλη, παρά την αυστηροποίηση των ποινών».

Το άρθρο Σε έξαρση οι κακοποιητικές συμπεριφορές αντρών σε γυναίκες εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα