Τα Χανιά τίμησαν το Μανώλη Καλλιγέρη | Photos

Με μια σεμνή τελετή γεμάτη συγκίνηση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, ο Δήμος Χανίων τίμησε τον Μανώλη Καλλιγέρη για την προσφορά τους στα Συσσίτια Σπλάντζιας.

Θυμίζουμε πως ο κ. Καλλιγέρης μετά από δεκαετίες προσφοράς αποσύρθηκε πρόσφατα από την θέση του προέδρου, την οποία ανέλαβε η φαρμακοποιός Καίτη Λιλιμπάκη.

Στην προσωπική σχέση του με τον κ. Καλλιγέρη αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κάνοντας λόγο

για έναν «ευπατρίδη συμπολιτή μας» ο οποίος προσέφερε με ανιδιοτέλεια. «Η μεγάλη του αγάπη, η μεγάλη του ικανοποίηση ήταν να προσφέρει στο συνάνθρωπο» τόνισε ο κ. Βάμβουκας, σχολιάζοντας ότι με την απόσυρσή του άφησε τον χώρο στους νεώτερους να προχωρήσουν αυτό που εκείνος μαζί με άλλους έχτισαν.

Ο κ. Βάμβουκας απένειμε στον κ. Καλλιγέρη ένα συμβολικό ενθύμιο ως ευχαριστήριο για την προσφορά του.

Στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που επιτελούν τα συσσίτια Σπλάντζιας, στην προσωπικότητα του κ. Καλλιγέρη αλλά και στην συνεργασία των συσσιτίων με τον Δήμο, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη.

Από την μεριά του ο κ. Καλλιγέρης, ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την στήριξή τους στα Συσσίτια αλλά κυρίως τους πολίτες των Χανίων, ζητώντας τους να συνεχίσουν να τα στηρίζουν και ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο διοικητικό συμβούλιο. «Να απευθύνω έκκληση σε όλη την τοπική κοινωνία να συνεχίσει να στηρίζει τα συσσίτια γιατί στις μέρες μας που οι ανάγκες των ανθρώπων είναι τεράστιες, η αλληλεγγύη είναι αναγκαίο κομμάτι της κοινωνίας», ανέφερε, συγκινημένος.

Εκ μέρους του νέου διοικητικού συμβουλίου ο κ. Τραχαλάκης ζήτησε από τους πολίτες να στηρίζουν τις δομές του συσσιτίου, το οποίο εκτός από 400 μερίδες φαγητού καθημερινά, λειτουργεί πρόγραμμα εκμάθησης Η/Υ, παιδική βιβλιοθήκη και οδοντιατρείο για άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, Έλληνες και αλλοδαπούς.

Στη συνέχεια, διαβάστηκαν βιογραφικά στοιχεία του τιμώμενου, ο οποίος, στα 89 του χρόνια μετρά δεκαετίες προσφοράς και αγωνιστικής δράσης και στάσης ζωής, από την περίοδο της Γερμανικής κατοχής και μέχρι σήμερα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσικούς διαλόγους ανάμεσα σε 88 πλήκτρα και μία φωνή από τον Δημήτρη Ντρουμπογιάννη στο πιάνο και την Ειρήνη Τζομπανάκη στο τραγούδι.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα