Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα» – Η αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ και της Εύα Μπράουν

Σαν σήμερα το 1945, ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν αυτοκτονούν με δηλητήριο, μία ημέρα μετά το γάμο τους και με τους Σοβιετικούς να βρίσκονται στο Βερολίνο.

Σε σημαντικά γεγονότα της 30ης Απριλίου είχαμε:

311 μ.Χ.: Τερματίζονται οι διώξεις των χριστιανών στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

1841: Η νεοσύστατη Εθνική Τράπεζα εκδίδει το πρώτο της χαρτονόμισμα, ονομαστικής αξίας πεντακοσίων δραχμών.

1885: Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Ντέιβιντ

Μπ. Χιλ υπογράφει νομοθεσία με την οποία δημιουργείται στους Καταρράκτες του Νιαγάρα το πρώτο πολιτειακό πάρκο της Νέας Υόρκης, εξασφαλίζοντας ότι οι καταρράκτες του Νιαγάρα δεν θα αφιερωθούν αποκλειστικά σε βιομηχανική και εμπορική χρήση.

1927: Περικόπτονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και των αξιωματικών του ελληνικού στρατού, για να καλυφθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

1943: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιχείρηση Κιμάς. Βρετανικό υποβρύχιο βγαίνει στην επιφάνεια της Μεσογείου στα ανοικτά των ακτών της Ισπανίας και εναποθέτει ένα νεκρό άντρα με ψεύτικα σχέδια εισβολής και ντυμένο ως Βρετανό στρατιωτικό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών.

1945: Ο Αδόλφος Χίτλερ και η Εύα Μπράουν αυτοκτονούν με δηλητήριο, μία ημέρα μετά το γάμο τους.

1947: Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, μία ομάδα της ΟΠΛΑ (οργάνωσης του ΚΚΕ) επιτίθεται με χειροβομβίδες κατά λεωφορείου της Πολεμικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη. Από την επίθεση σκοτώνονται 5 και τραυματίζονται 8 αεροπόροι.

1971: Ο φοιτητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Ρουκουνάκης αυτοπυρπολείται στην πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης και χάνει τη ζωή του, ως έσχατη διαμαρτυρία κατά της Χούντας.

1975: Οι Βιετκόνγκ καταλαμβάνουν τη Σαϊγκόν και το τελευταίο αμερικανικό ελικόπτερο απογειώνεται από την οροφή της πρεσβείας των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρονται από τη χερσόνησο της Ινδοκίνας, ύστερα από εμπλοκή 20 ετών, έχοντας υποστεί δεινή ήττα, ενώ Βόρειο και Νότιο Βιετνάμ ενοποιούνται υπό κομμουνιστική διοίκηση.

2011: Πέθανε ο Λάκης Σάντας, Έλληνας ήρωας της Αντίστασης.

plus.gr

The post Τα 10 πιο σημαντικά «Σαν Σήμερα» – Η αυτοκτονία του Αδόλφου Χίτλερ και της Εύα Μπράουν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα