Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον «Μαραθώνιο Κρήτης 2023» – Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Πλησιάζει η ημερομηνία λήξης εγγραφών για τα 4 αγωνίσματα του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης (Μαραθώνιος Δρόμος, Αγώνες δρόμου 10 χλμ., 5χλμ., και 2,5 χλμ.).

Οι μέχρι στιγμής εγγραφές ξεπερνούν κάθε προσδοκία, δείχνοντας ότι θα φθάσουν σε επίπεδα ρεκόρ των τελευταίων διοργανώσεων. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.crete-marathon.gr και δια ζώσης στο Γραφείο του Μαραθωνίου Κρήτης

έως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Παράλληλες εκδηλώσεις Μαραθωνίου Κρήτης 2023

Ο 7ος Μαραθώνιος Κρήτης δεν αποτελεί μόνο ένα αθλητικό γεγονός, αλλά μία ευρύτερη πολιτιστική και κοινωνική διοργάνωση με ποικίλες εκδηλώσεις, όπως οι ακόλουθες:

Κοινωνική-Ανθρωπιστική δράση «Τρέχουμε για τον συνάνθρωπό μας»

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.) θα είναι χορηγός στον Μαραθώνιο Κρήτης χαρίζοντας τριακόσια (300) ανοξείδωτα παγουρίνα σε παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου που θα συμμετάσχουν στον Αγώνα των 2.500 μ. Ο Μαραθώνιος Κρήτης υποστηρίζοντας τη δράση της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. για τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών συσκευασιών με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων σε παιδιά με κινητικά προβλήματα. Με σύνθημα «Τρέχουμε για τον συνάνθρωπό μας» καλεί δρομείς, θεατές και όποιον άλλον επιθυμεί να φέρουν στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, κατά τις ημέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Παρασκευή και Σάββατο 5 και 6 Μαΐου 2023 από 10:00 έως 20:00) και την ημέρα των αγώνων Κυριακή 7 Μαΐου 2023, πλαστικά καπάκια συσκευασιών (εμφιαλωμένων νερών, απορρυπαντικών, σαμπουάν, ειδών διατροφής κ.ά.) για να τα συγκεντρώνουν στους ειδικούς κάδους που θα υπάρχουν στο Στάδιο συμμετέχοντας στην παραπάνω δράση.

Κοινωνική-Ανθρωπιστική δράση «Μαραθώνιος Κρήτης με Ορίζοντα τον άνθρωπο»

Ο Σύλλογος κοινωνικής δράσης «Ορίζοντας» με πολύ μεγάλο έργο στα Χανιά συνεργάζεται στον Μαραθώνιο Κρήτης με ομάδα εθελοντών που θα λαμβάνουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) για να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών. Η συλλογή δειγμάτων θα γίνει την ημέρα των αγώνων Κυριακή 7-5-2023 από 08:00 έως 13:00 και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δρομείς και θεατές, καθώς και όποιος άλλος επιθυμεί. Ο Μαραθώνιος Κρήτης καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση, γνωρίζοντας ότι, διαθέτοντας ελάχιστα λεπτά από τον χρόνο τους, μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Ημερίδα «Αγώνας και Έμπνευση»

Στο πλαίσιο του Μαραθώνιου Κρήτης 2023 διοργανώνεται την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων Ημερίδα με θέμα «Αγώνας και Έμπνευση», αφιερωμένη στα 110 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και στα 140 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Καζαντζάκη (γεγονότα στα οποία είναι αφιερωμένοι οι Αγώνες των 5 χλμ. και των 2,5 χλμ. του Μαραθωνίου Κρήτης 2023 αντίστοιχα). Η ημερίδα περιλαμβάνει εισηγήσεις και μουσικοχορευτική παράσταση.

Πληροφορίες για τη διοργάνωση υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Μαραθωνίου Κρήτης www.crete-marathon.gr, όπου συνεχώς αναρτώνται ενημερώσεις για τους αγώνες και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

zarpanews.gr

The post Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον «Μαραθώνιο Κρήτης 2023» – Οι παράλληλες εκδηλώσεις appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα