Στους δρόμους οι συνταξιούχοι των Χανίων – «Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να βγάλουμε ούτε τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα» | Video + Photos

| Video + Photos

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι συνταξιούχοι των Χανίων ζητώντας αυξήσεις στις συντάξεις με επσιτροφή όσων έχουν περικοπεί όλα αυτά τα χρόνια και αντιδρώντας στην προσωπική διαφορά που θέσπισε η κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν τις ανατιμήσεις στα προϊόντα πρώτης ανάγκης πού τον τελευταίο καιρό είναι δυσβάσταχτες.

Οι συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όριά τους με τις συνθήκες διαβίωσής τους να είναι πραγματικά δύσκολες, ενώ αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το πρώτο δεκαπενθήμερο του

μήνα, τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Χανίων Δημήτρης Βολακάκης, ζητώντας παράλληλα να δοθούν πίσω όσα έχουν περικοπεί όλα αυτά τα χρόνια από τις συντάξεις τους.

«Εμείς σηκώνουμε το βάρος της κάθε Κυβέρνησης. Υποχωρούμε συνέχεια σε όσα μας λένε οι αρμόδιοι υπουργοί. Ο ΕΦΚΑ δημιούργησε 7 διευθύνσεις. Οι διευθυντές παίρνουν 8.000 ευρώ το μήνα και οι αναπληρωτές 7.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα τα στερούν από εμάς», τονίζει ο Γιάννης Ντίλης πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χανίων. 

Μάλιστα, όπως ο ίδιος επισημαίνει, οι συνταξιούχοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παρά την ηλικία τους, προκειμένου να διεκδικήσουν όλα όσα τους έχουν περικόψει.



Παράλληλά, στο πλευρό των συνταξιούχων τάσσεται και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος Γιάννης Μανωλικάκης, ζητώντας κι εκείνο με τη σειρά του, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους συνταξιούχους.

Μετά τη διαμαρτυρία, οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

zarpanews.gr

The post Στους δρόμους οι συνταξιούχοι των Χανίων – «Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να βγάλουμε ούτε τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα» | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα