Χανιά | 15 χρόνια χωρίς τον Γιάννη – Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του στο ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου | Video + Photos

15 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Γιάννη, του νεαρού Χανιώτη που έχασε την ζωή του σε τροχαίο. Μια απώλεια που στάθηκε η αφορμή για να ιδρυθεί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» από την μητέρα του θύματος και νυν πρόεδρο του Συλλόγου, Δέσποινα Ροδουσάκη.

Σήμερα θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του άτυχου Γιάννη και θέλοντας να διαμηνύσουν την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης» σε συνεργασία με τους μαθητές-καθηγητές του ΕΠΑΛ

Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο του σχολείου.

Η αιμοδοσία θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι ενώ ταυτόχρονα γινόταν και δειγματοληψία μυελού των οστών.

Για σημαντική συμμετοχή των νέων στην σημερινή αιμοδοσία έκανε λόγο η πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών, Δέσποινα Ροδουσάκη.

«Μπορείς μέσω μιας αιμοδοσίας να δώσεις το δώρο της ζωής»

Η βιολόγος, εργαζόμενη στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Κατερίνα Μανουσάκη, τόνισε πως η δωρεά μυελού των οστών είναι πολύ σημαντική, γιατί αφορά την θεραπεία ανθρώπων που πάσχουν από νεοπλασματικά νοσήματα. Η ίδια δήλωσε πως η διαδικασία αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αιμοδοσίας και δεν υπάρχει επικινδυνότητα ενώ στόχος της ημέρας ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές γύρω από την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Επόμενη προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στα γραφεία της Interamerican.

zarpanews.gr

The post Χανιά | 15| 15 χρόνια χωρίς τον Γιάννη – Εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του στο ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα