«Στον αέρα» ο νυχτερινός δρόμος υγείας στα Χανιά: Πώς πάνε να βγάλουν τον σύλλογο «παράνομο» από το ένα Σάββατο στο άλλο – Καταγγελία

Στον «αέρα» βρίσκεται η διοργάνωση του 8ου νυχτερινού δρόμου υγείας στα Χανιά που έχει μεταφερθεί για το Σάββατο 22 Οκτωβρίου μετά την αναβολή που δόθηκε λόγω καιρού το περασμένο Σάββατο.

Μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, επικοινώνησαν με το zarpanews.gr αργά το απόγευμα της Παρασκευής, για να μεταφέρουν το εξής απίστευτο: Η Π.Ε. Χανίων και συγκεκριμένα το τμήμα

παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού, αρνήθηκε να δώσει άδεια στην διοργάνωση (στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια όπως και ο Δήμος Χανίων) με την αιτιολογία ότι δεν είναι στο μητρώο ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων!

Το παράδοξο είναι -όπως σημειώνουν- ότι η ίδια διοργάνωση είχε λάβει άδεια κανονικά για να διεξαχθεί το περασμένο Σάββατο, κάτι που δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατό, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε επικοινωνία του zarpanews.gr με δικηγόρο, γνώστη της υπόθεσης, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος -όπως είναι αυτονόητο άλλωστε- δεν είναι ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο και ούτε έχει υποχρέωση εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο. Εξάλλου, οι νέες διατάξεις περί σωματείων εγγεγραμμένων στο μητρώο, αφορούν παραχωρήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι άδεια διεξαγωγής διοργάνωσης σε δημόσιο χώρο και πόσο μάλλον άδεια που ήδη έχει δοθεί πριν μία εβδομάδα.

Τα μέλη του συλλόγου, στην καταγγελία τους, εκφράζουν την βεβαιότητα ότι οι υπηρεσίες της ΠΕ Χανίων και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, γνωρίζουν πολύ καλά τα προαναφερόμενα και υποστηρίζουν πως η επίκληση της  υποχρέωσης εγγραφής στο μητρώο είναι προσχηματική.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον κ. Καλογερή, χωρίς να λάβει κάποια συγκεκριμένη απάντηση.

Την ίδια ώρα, δεκάδες δρομείς από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν φτάσει στα Χανιά για να λάβουν μέρος στην διοργάνωση καθώς η παραχώρηση θεωρούταν και ήταν έως τώρα, μια τυπική διαδικασία.

Για να αποφευχθεί η αναστάτωση – όπως σημειώνουν στην καταγγελία τους – ο Σύλλογος φρόντισε ώστε να προσκομιστούν έγκαιρα στην προϊσταμένη του τμήματος παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού της Π.Ε. Χανίων, σειρά εγγράφων που βεβαιώνουν ότι δεν είναι υπόχρεος για εγγραφή στο μητρώο:

Βεβαίωση από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης ότι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων δεν ανήκει στο δυναμικό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης λόγω του ότι δεν είναι αθλητικό αγωνιστικό σωματείο, και δεν είναι μέλος της Ομοσπονδίας (ΣΕΓΑΣ) της οποίας τα μέλη είναι υπόχρεα για εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων.Διευκρίνιση του Λευτέρη Αυγενάκη ότι οι διατάξεις του ν. 4982/2022 ισχύουν για παραχωρήσεις εγκαταστάσεων και για διοργανώσεις αθλητικών ομοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων (σσ και όχι συλλόγων).

Ωστόσο, μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής δεν είχαν λάβει την σχετική άδεια που είναι απαραίτητο να κοινοποιηθεί στην αστυνομία ώστε να παρθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα μέτρα ασφαλείας για την διεξαγωγή του αγώνα.

zarpanews.gr

The post «Στον αέρα» ο νυχτερινός δρόμος υγείας στα Χανιά: Πώς πάνε να βγάλουν τον σύλλογο «παράνομο» από το ένα Σάββατο στο άλλο – Καταγγελία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στον, Χανιά, Πώς, Σάββατο, – Καταγγελία,ston, chania, pos, savvato, – katangelia