Στο Αρκαλοχώρι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Βέρος Ηρακλειώτης ο ίδιος, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί τη γενέτειρά του και δη τη σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, για να δει και να συνομιλήσει με τους κατοίκους που δοκιμάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μάλιστα, πρότεινε την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ πέραν από το Ταμείο Αλληλεγγύης, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης για τους ιδιώτες και να αποκατασταθούν οι δημόσιες υποδομές που έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές.

Ειδικότερα, μετά από συνάντηση που

είχε με τον Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδας και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες Κρήτης, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει μαζί με τους εθνικούς πόρους να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, ενώ σημείωσε ότι μόλις το επιτρέψει η σεισμική ακολουθία, θα πρέπει να γίνει γρήγορα καταγραφή των ζημιών, ώστε τα αρμόδια υπουργεία να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχουν και να επανέλθει το συντομότερο δυνατό η κανονικότητα στην περιοχή.

Ζήτησε δε, την αναβάθμιση των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, είτε αφορούν σεισμούς, είτε πυρκαγιές, είτε πλημμύρες, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

The post Στο Αρκαλοχώρι ο Νίκος Ανδρουλάκης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα