«Στης Γραμβούσας τ’ ακρωτήρι»: Η εκτέλεση που «τα σπάει» απo γνωστό τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών – Η δυνατή σχέση του με τα Χανιά

Το γνωστό τραγούδι «Στης Γραμβούσας τ’ ακρωτήρι» σε μια διαφορετική αλλά συνάμα απολαυστική εκτέλεση, αυτή την φορά από τον τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Παναγιώτη Μαρκοστάμο.

Ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος ερμηνεύει με έναν ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο ένα παραδοσιακό κρητικό τραγούδι σε στίχους και μουσική του μεγάλου Κώστα Μουντάκη, αφιερωμένο στην μνήμη του Καπετάν Τζέγκα.

Ποιος θα το ακούσει αυτό το άσμα και δεν θα ανατριχιάσει;

Μια φωνή καθαρή, δυνατή που σε συνεπαίρνει και που με την μοναδική της παραδοσιακή

χροιά δίνει μια άλλη διάσταση στο αγαπημένο κρητικό τραγούδι.



Ποιος είναι ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος

Ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος με καταγωγή από την Κυρτώνη (Κολάκα) Φθιώτιδας, είναι εκτός από πολιτικός επιστήμονας και γνωστός μουσικός και λάτρης του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού.

Σε ηλικία τεσσάρων ετών έχασε την όρασή του, όχι όμως και τη δίψα για μάθηση αλλά ούτε και την όρεξη να συνεχίσει την ζωή του με αυτή την ιδιαιτερότητα, σε μια πολυάσχολη καθημερινότητα.

Ο ίδιος εργάζεται και είναι Αντιπρόεδρος στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και ασχολείται ενεργά με το συνδικαλισμό των ατόμων με αναπηρία, παλεύοντας για την ποιοτική καθημερινότητά τους.

Η σχέση του με την Κρήτη και οι συνεργασίες με Κρητικούς καλλιτέχνες

Ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος έχει ιδιαίτερη σχέση με την Κρήτη, καθώς έχει κουμπάρους στα Χανιά ενώ διατηρεί και φιλικές σχέσεις σε όλο το νησί.

Ο Παναγιώτης Μαρκοστάμος έχει συνεργαστεί με πολλούς Κρητικούς – Χανιώτες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων είναι ο Αντώνης Μαρτσάκης, ο Γιώργος Χαιρέτης, ο Γιώργος Πατσουράκης, ο Γιώργος Κουτσουδάκης αλλά και το συγκρότημα Νοστωδία.

Ο Παναγιώτης, σε επικοινωνία που είχε με το zarpanews.gr, δήλωσε πως λατρεύει αυτό το τραγούδι εδώ και πολλά χρόνια και κάθε φορά που επισκεπτόταν την Κρήτη, ήθελε να το ακούει και το ζητούσε σαν παραγγελιά από τους καλλιτέχνες στις εκδηλώσεις: «Πρόκειται για ένα αγαπημένο τραγούδι, το οποίο έμαθα από τον λυράρη Γιώργο Κουτσουδάκη ενώ στη συνέχεια το έψαξα και το έμαθα από τον Κώστα Μουντάκη. Πάντα όταν με καλούσαν σε κάποια εκδήλωση ήθελα αυτό να ακούω αλλά και να τραγουδάω και είδα ότι είχε καλή απήχηση.»

«Είπα να το τραγουδήσω με μια διαφορετική προσέγγιση γιατί με αυτόν τον τρόπο θέλησα να τιμήσω τους φιλόξενους Κρητικούς που με αγκαλιάζουν κάθε φορά που επισκέπτομαι το νησί και τα Χανιά. Επίσης, έχω διαβάσει την ιστορία του Τζέγκα και θέλησα να τιμήσω αυτόν τον ήρωα.»

zarpanews.gr

The post «Στης Γραμβούσας τ’ ακρωτήρι»: Η εκτέλεση που «τα σπάει» απo γνωστό τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών – Η δυνατή σχέση του με τα Χανιά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στης Γραμβούσας ’, Χανιά,stis gramvousas ’, chania