Αρναουτάκης για “παγωμένα” έργα: “Μεγάλες ανατιμήσεις – Περιμένουμε λύση από το υπουργείο Υποδομών” | Video

Το “πάγωμα” στην εκτέλεση έργων που έχουν ανατεθεί ήδη και έχουν αρχίσει να υλοποιούνται σε κάποιες περιπτώσεις από εργολάβους, εξαιτίας των μεγάλων ανατιμήσεων στα δομικά υλικά, τα καύσιμα και την ενέργεια, επιβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο υπογραφής σύμβασης για την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Γεωργιούπολης, την Παρασκευή στις Βρύσες Αποκορώνου. Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας των ανατιμήσεων και ότι

πλέον τη λύση μπορεί να δώσει μόνο το αρμόδιο υπουργείο:

“Υπάρχει πράγματι μια μεγάλη ανατίμηση. Μέχρι το τέλος του 2021 είχαν δοθεί κάποιες αναθεωρήσεις τιμών. Ήδη οι ανάδοχοι πολλών έργων μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου έχουν ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών να βρεθεί μια συμβιβαστική πρόταση ώστε να καλυφθεί αυτή η αύξηση των τιμών. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει γίνει κάτι. Περιμένουμε μήπως το επόμενο δίμηνο εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά πράγματι κάποια έργα έχουν σταματήσει. Όμως είμαστε σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο και εκτιμώ ότι θα βρεθεί λύση”.

Σε πιο απλούς όρους, το υπουργείο θα πρέπει να βρει χρήματα για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα. Οι εργολάβοι είχαν αποστείλει επιστολή τον Μάρτιο, όπου μιλούσαν για τριπλασιασμό της τιμής στην άσφαλτο, διπλασιασμό στον σίδηρο και σημαντικές ανατιμήσεις σε άλλα απαραίτητα υλικά.


zarpanews.gr

The post Αρναουτάκης για “παγωμένα” έργα: “Μεγάλες ανατιμήσεις – Περιμένουμε λύση από το υπουργείο Υποδομών” | Video| Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρναουτάκης, “παγωμένα”, “Μεγάλες, – Περιμένουμε, Υποδομών” | Video,arnaoutakis, “pagomena”, “megales, – perimenoume, ypodomon” | Video