«Σημειωματάρια τέχνης: Αρχιτεκτονική» – Μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου Χανίων σχεδιάζουν μια βιώσιμη πόλη | Photos

| Photos

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που υλοποιούμε τη φετινή χρονιά, με στόχο να σχεδιάσουμε μια βιώσιμη πόλη, μια πόλη που να μην αποκόπτεται από τη παρελθόν της και τη μακραίωνη ιστορία της αλλά να είναι σύγχρονη με το παρόν αγναντεύοντας όμως και το μέλλον, οι μαθητές του Στ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων συνοδευόμενοι από το δάσκαλό μας Ευάγγελο Παγωνίδη παρακολουθήσαμε το Πρόγραμμα “Σημειωματάρια τέχνης: Αρχιτεκτονική” που εντάσσεται στον κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τίτλο «Σημειωματάρια

Τέχνης», ο οποίος περιλαμβάνει δράσεις εμπνευσμένες από μια σύγχρονη βιβλιογραφία στον τομέα των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η δράση υλοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με οδηγό το βιβλίο “Λε Κορμπιζιέ: ένας σπουδαίος αρχιτέκτονας” των Bouchet F., Cohen M. και Rady M. των εκδόσεων Μέλισσα, με εμψυχώτρια την κ. Ρούλα Τατσοπούλου.

Σκοπός της δράσης είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την επιστήμη της αρχιτεκτονικής μέσα από έναν παγκόσμιας φήμης αρχιτέκτονα, τον Λε Κορμπιζιέ, να γνωρίσουν υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κτιρίων και να δημιουργήσουν μια μακέτα με απλά υλικά.

Περιηγήθηκαν σε έργα του ανά τον κόσμο, μάθανε για τη ζωή και την φιλοσοφία του, είδανε- για την εποχή του – καινοτόμες τεχνικές που χρησιμοποίησε και με χαρτί και χρώματα έφτιαξαν τις δικές μας χάρτινες πόλεις. Μαγικές και πολύχρωμες!

Μακριά από τους τοίχους της σχολικής αίθουσας, μέσα σε ένα ζεστό, φιλόξενο, ήσυχο, χαλαρό κι ευχάριστο περιβάλλον, έβαλαν στη συντροφιά τους τον παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονα, τον διάσημο Λε Κορμπιζιέ και την συνεισφορά του σε αυτό που καλείται σήμερα «σύγχρονη» ή «μοντέρνα» αρχιτεκτονική.

«Στόχος να σχεδιάσουμε μια δική μας βιώσιμη πόλη. Και η αρχή έγινε… «Την εκπαίδευσή μου εγώ την πήρα μέσα από τα ταξίδια και τα Μουσεία που επισκεπτόμουν» μας λέει ο Λε Κορπμπιζιέ και η αλήθεια είναι ότι αυτή την εκπαίδευση βιώσαμε σήμερα… Λε Κορμπιζιέ, Δημοτική Βιβλιοθήκη σας ευχαριστούμε πολύ…» αναφέρουν τα παιδιά κι ο δάσκαλος του Στ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.

zarpanews.gr

The post «Σημειωματάρια τέχνης: Αρχιτεκτονική» – Μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου Χανίων σχεδιάζουν μια βιώσιμη πόλη | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα