Σημανδηράκης: “Έρχονται εντάξεις έργων στο Αντώνης Τρίτσης για τα Χανιά” – Τι συζήτησαν με τον Πέτσα για τις ΔΕΥΑ | Video

Δήλωση για τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στην Αθήνα την Τετάρτη, έκανε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Όπως ανέφερε, συζητήθηκαν εντάξεις έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και προανήγγειλε μάλιστα ότι για τα Χανιά θα εγκριθούν πολλά έργα σε σημαντικούς τομείς:

“Θα δούμε εντάξεις έργων στο Αντώνης Τρίτσης για τον δήμο Χανίων,

με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα χρηματοδοτήσεων σε εθνικό επίπεδο. Πρόκειται για έργα υποδομής, αναβαθμίσεις της ΔΕΥΑΧ, έργα οδοποιίας, αποκατάστασης σχολείων και εκσυγχρονισμό λειτουργίας του δήμου”, είπε ο κ. Σημανδηράκης.

Επίσης, την Τετάρτη ο δήμαρχος Χανίων συμμετείχε, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη, σε συζήτηση με τον κ. Πέτσα για τα προβλήματα που έχουν οι ΔΕΥΑ | Videoανά τη χώρα, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα:

“Τέθηκαν ζητήματα για την κάλυψη των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, όσο και για την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής προς τις ΔΕΥΑ σε εθνικό επίπεδο. Η ΔΕΥΑ Χανίων πάντως είναι μια από τις περιπτώσεις που τα οικονομικά τους είναι σε επίπεδο πολύ καλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο. Εξακολουθούμε όμως να διεκδικούμε περισσότερους πόρους και έργα υποδομής για να ενοποιήσουμε τη λειτουργία της ΔΕΥΑΧ και στις περιαστικές περιοχές που στο κομμάτι των υποδομών έχουν μείνει αρκετά πίσω”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο σχεδιάζουν να εντάξουν τις ΔΕΥΑ στο επαγγελματικό τιμολόγιο ρεύματος, καθώς σήμερα τιμολογούνται με το… οικιακό. Μια τέτοια εξέλιξη θα μείωνε μεν το κόστος, αλλά δεν θα ήταν το ίδιο ευνοϊκή με μια ενδεχόμενη ένταξη στη ρήτρα προσαρμογής της ΔΕΗ, όπως ζητούν οι ΔΕΥΑ της χώρας.

zarpanews.gr

The post Σημανδηράκης: “Έρχονται εντάξεις έργων στο Αντώνης Τρίτσης για τα Χανιά” – Τι συζήτησαν με τον Πέτσα για τις ΔΕΥΑ | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα