Σειρήνες πολέμου ξανά στο Κίεβο και άλλες 5 περιοχές – Ρουκέτες στο Κρίβοϊ Ροχ

Νέος συναγερμός το πρωί της Τρίτης με τις πρώτες ρουκέτες να πλήτουν το Κρίβοϊ Ροχ, στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας και τις σειρήνες του πολέμου να ηχούν σε τουλάχιστον πέντε περιοχές αλλά και στο κέντρο του Κιέβου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Guardian», ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κρίβοϊ Ροχ, Ολεξάνταρ Βίλκουλ, με δημοσίευση στο Telegram επιβεβαίωσε μία έκρηξη στην πόλη -η οποία είναι

το μέρος καταγωγής του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Krivoy Rog. Εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της πόλης. Είμαστε σε καταφύγια!»

Όπως ανέφερε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, οι Ρώσοι έχουν βάλει κατά της κοινότητας Μάργκανετς στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ από πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων.

Οι σειρήνες έχουν ήδη ηχήσει από νωρίς τα ξημερώματα στις περιοχές Κίεβο, Κιρόβοχραντ, Τσερκάσι, Πολτάβα, Ντνιπροπετρόφσκ και Μικολάιβ, ενώ στο τελευταίο έχουν ακουστεί εκρήξεις και έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος, σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

«Προσοχή! Περιοχή Μικολάιβ – συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε όλη την περιοχή», έγραψε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Μικολάιβ, Βιτάλι Κιμ, στο κανάλι του στο Telegram.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι νεκροί από τις χθεσινές επιθέσεις
Από τα χθεσινά πλήγματα σε Κίεβο και Σούμι σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανέφεραν τοπικές πηγές.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) από τη (ρωσική) επίθεση σε μια πολυκατοικία στο Κίεβο, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνοδεύοντας το μήνυμα με μια φωτογραφία του κτηρίου.

Καπνός διακρίνεται να υψώνεται από το κτήριο, καθώς και μια πελώρια στοίβα από συντρίμμια, ενώ πυροσβέστες συνεχίζουν το έργο τους. «Μεταξύ (των θυμάτων) είναι μια νέα οικογένεια που περίμενε μωρό», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (18/10) ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πέφτει στο κτήριο, την ώρα που δύο αστυνομικοί επιχειρούσαν να το καταρρίψουν πυροβολώντας με τα υπηρεσιακά όπλα τους. Ακούστηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις.

Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο ανέφερε ότι μια έγκυος σκοτώθηκε και ότι συνολικά βρέθηκαν τα πτώματα τριών ανθρώπων. Ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ είπε ότι υπέστησαν ζημιές «υποδομές ενέργειας και μια πολυκατοικία».

Στην περιοχή του Σούμι, όπου σημειώθηκαν «πυραυλικές επιθέσεις», σύμφωνα με τον Σμίχαλ, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

ieidiseis.gr

The post Σειρήνες πολέμου ξανά στο Κίεβο και άλλες 5 περιοχές – Ρουκέτες στο Κρίβοϊ Ροχ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα