Πρωτοχρονιά 2023: 7 δημοφιλή μέρη στον κόσμο για να γιορτάσετε το νέο έτος

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ίσως από τους πιο σημαντικούς και εντυπωσιακούς εορτασμούς που σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος περίτρανα γιορτάζει με ενθουσιασμό αλλά και συγκίνηση στην καρδιά του.

Άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς απολαμβάνουν μια αξέχαστη παραμονή Πρωτοχρονιάς σε αυτά τα επτά καταπληκτικά μέρη, για να γιορτάσουν

την έλευση του νέου έτους στον κόσμο και να περάσουν ανεξίτηλες στιγμές στη ζωή τους.

Σίδνεϋ, Αυστραλία

Αν και όχι παραδοσιακός, χειμερινός προορισμός, ωστόσο ένας από τους καλύτερους προορισμούς της Πρωτοχρονιάς, το Σίδνεϋ προσφέρει μια απολαυστική εμπειρία σε όποιον επιθυμεί μια συναρπαστική βραδιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα μαγευτικά πυροτεχνήματα πάνω από το λιμάνι του φαίνονται απολύτως μαγευτικά. Επίσης, κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει τα χιλιάδες πυροτεχνήματα κάνοντας κράτηση για πολυτελείς κρουαζιέρες στο Coast Harbor, που προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία 1 ώρας με ποτά, εκπληκτικό φαγητό και φανταχτερά πυροτεχνήματα στην πιο εμβληματική τοποθεσία του Σίδνεϋ, το λιμάνι του. Σε οποιοδήποτε από τα παραθαλάσσια εστιατόρια η παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια και σόου.

Βενετία, Ιταλία

Αν αναζητάτε το καλύτερο μέρος για να περάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Βενετία θα σας μαγέψει! Η Βενετία με τα τέλεια γραφικά κανάλια της και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της δελεάζει πολλούς τουρίστες για τον εορτασμό του νέου έτους. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διοργανώνονται θεαματικά πάρτι. Απολαύστε την Πρωτοχρονιά σε ιταλικό στιλ που ξεκινάει από ένα πλούσιο βενετσιάνικο δείπνο σε ένα σκάφος με γραφική θέα, που τίποτα δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Η Όπερα La Fenice είναι ένα άλλο μέρος στη Βενετία για να παρακολουθήσετε μια ρομαντική και καλαίσθητη γιορτή της Πρωτοχρονιάς με τη μορφή συναυλιών. Οι άνθρωποι που αγαπούν την τέχνη και το θέατρο θα ήθελαν να την γιορτάσουν εδώ. Το «Big Party» στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, ένα από τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα πάρτι στον κόσμο, είναι ένα άλλο μέρος όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος τα μεσάνυχτα για να υποδεχθεί την άφιξη της Πρωτοχρονιάς. Τραγουδιστές και καλλιτέχνες εμφανίζονται στην σκηνή και τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα λαμβάνουν χώρα επίσης στις 12:00 π.μ.

Ντουμπάι, ΗΑΕ

Καθώς το ρολόι χτυπά 12, πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται στο σιντριβάνι στο Ντουμπάι για να θαυμάσουν από τους πιο εντυπωσιακούς εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στον κόσμο και να παρακολουθήσουν την εκπληκτική επίδειξη πυροτεχνημάτων, φωτός και ήχου στο Burj Khalifa, με την έκθεση φωτός και νερού στο σιντριβάνι του Ντουμπάι. Για να έχετε την απρόσκοπτη θέα στα πυροτεχνήματα του κέντρου της πόλης, κατευθυνθείτε στο Burj Plaza και κλείστε ένα τραπέζι εδώ για να απολαύσετε και δείπνο ταυτόχρονα.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Ένα από τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε για την Πρωτοχρονιά είναι η Μπανγκόκ, όπου η Κεντρική Παγκόσμια Πλατεία είναι το αποκορύφωμα της πόλης την παραμονή, όταν πλήθη συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την άφιξη της Πρωτοχρονιάς. Συναρπαστικά πυροτεχνήματα και φαναράκια φωτίζουν τον ουρανό και η πλατεία είναι διάσπαρτη με διάφορα μπαρ και κλαμπ που ζωντανεύουν μόλις το ρολόι χτυπήσει 12. Επίσης, μία άλλη συναρπαστική εμπειρία στην Μπανγκόκ είναι μια πλούσια κρουαζιέρα για δείπνο στον ποταμό Chao Phraya, όπου μπορείτε να απολαύσετε διεθνή και ταϊλανδέζικο μπουφές μαζί με εξωτικά ποτά και θαλασσινά. Η Μπανγκόκ φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα πάρτι στον κόσμο, όπως το Meta Music Festival, το White Party, το Glitter & Glam και το Beam NYE.

Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες

Και φυσικά τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην πιο εμβληματική τοποθεσία της Νέας Υόρκης, την Times Square Ball Drop. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται εδώ για να παρακολουθήσουν στις τεράστιες οθόνες που είναι τοποθετημένες σε όλη την πλατεία την εκπληκτική κρυστάλλινη μπάλα που πέφτει τα μεσάνυχτα. Η Νέα Υόρκη συναρπάζει επίσης τους ανθρώπους με τα μαγευτικά πυροτεχνήματα της στο Central Park και στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Η Νέα Υόρκη είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για να γιορτάσετε την Πρωτοχρονιά, καθώς προσφέρει εξαιρετικές απεριόριστες επιλογές για τους εορτασμούς της παραμονής. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια κρουαζιέρα για δείπνο πολυτελείας σε ένα γιοτ στο Staten Island και να πιείτε ένα ποτήρι κοκτέιλ, απολαμβάνοντας την πιο γραφική θέα. Χορέψτε στους πιο πρόσφατους ρυθμούς σε οποιοδήποτε από τα μπαρ ή κλαμπ της Νέας Υόρκης ή κλείστε τραπέζι σε ένα εστιατόριο στον τελευταίο όροφο για να θαυμάσετε το μοναδικό σόου πυροτεχνημάτων.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Το Άμστερνταμ είναι ένας εκπληκτικός προορισμός για να ‘χτυπήσετε’ τις καμπάνες της Πρωτοχρονιάς, καθώς μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα πάρτι σε δημόσιες πλατείες στο Άμστερνταμ, όπως στη πλατεία Dam, στη Nieuwmarkt και στη Rembrandtplein. Οι εκδηλώσεις σε αυτές τις πλατείες είναι δωρεάν και μπορεί κανείς να απολαύσει τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς με κέφι. Αν θέλετε μια διαφορετική εμπειρία, κατευθυνθείτε στον ποταμό Άμστελ και βουτήξτε μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους στα κρύα νερά του ποταμού για να καλωσορίσετε την άφιξη της Πρωτοχρονιάς. Το Amsterdam Light Festival είναι ένα άλλο γεγονός που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο, με κανάλια και δρόμους φωτισμένους με παραμυθένια φώτα, κάνοντας όλη την ατμόσφαιρα εξαιρετικά μαγευτική.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι παγκοσμίως γνωστό για το Copacabana Beach Party που κάνει για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς. Η παραλία κατακλύζεται από χιλιάδες κόσμο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει τη μεγάλη γιορτή της άφιξης του νέου έτους. Με την αλλαγή του χρόνου και το θέαμα των πυροτεχνημάτων οι παρευρισκόμενοι πρέπει να πηδήξουν επτά κύματα και να κάνουν επτά ευχές. Προσφέρουν επίσης λουλούδια και αιωρούμενα κεριά στη θεά Iemajá και κάνουν ευχές για το νέο έτος.

taxidevoumemazi.gr

The post Πρωτοχρονιά 2023: 7 δημοφιλή μέρη στον κόσμο για να γιορτάσετε το νέο έτος appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα