Πώς ο Μπαλωμενάκης «στρίμωξε» τον Λοβέρδο στην εξεταστική για την Υγεία

Με επίμονες ερωτήσεις και αναδρομή στο παρελθόν και την περίοδο της Υπουργίας του στον τομέα της Υγείας κύλησε η δεύτερη ημέρα της εξέτασης του Ανδρέα Λοβέρδου ως μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία όπου πρόεδρος είναι ο βουλευτής Χανίων, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Αφού την προηγούμενη εβδομάδα υποστήριξε ότι έγιναν «όλα καλώς καμωμένα» με την τροπολογία για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», ο Ανδρέας Λοβέρδος

επιχείρησε σήμερα δια της μεθόδου του αντιπερισπασμού, να στρέψει για άλλη μια φορά τη συζήτηση στον προφυλακισμένο τέως πρόεδρο του νοσοκομείου Ανδρέα Μαρτίνη, παρά να δώσει απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη φορά το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έδωσε show ζητώντας για να μιλήσει να υπάρχει στο site της Βουλής κάτω από το πρόσωπό του, μπάρα που να αναφέρει ότι εξετάζεται ο ίδιος. Αυτή τη φορά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκίνησε την κατάθεση του με έναν λόγο που δεν προβλέπεται από τη διαδικασία και συνέχισε πλατιάζοντας, γεγονός που έκανε τον πρόεδρο της Επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, να πάρει το λόγο, λέγοντας του πως δεν καταλαβαίνει γιατί απλώνει τόσο πολύ τις απαντήσεις του, λες και βάζει την κασέτα να παίζει.

Κατά την εξέτασή του από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλο, οΑνδρέας Λοβέρδος ρωτήθηκε γιατί δεν βοήθησε -με κρατική επιχορήγηση- το «Ντυνάν», όπως έπραξε με τα νοσοκομεία Ωνάσειο και Παπαγεωργίου. Αποφεύγοντας να απαντήσει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έπαιξε πάλι την «κασέτα» Μαρτίνη, καταλογίζοντας του κακοδιαχείριση και συνέχισε εστιάζοντας στην απόσυρση των εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας στο ΔΣ του ΚΙΕΝ.

Μάλιστα επικαλέστηκε και τον ακροδεξιο πρώην βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, λέγοντας πως πρώην πρόεδρος του ΚΙΕΝ Ανδρεας Μαρτίνης είπε στον δικηγόρο Πλεύρη πως η ΝΔ δεν τον βοήθησε, ενώ κάποιοι άλλοι τον βοηθούν.

Όταν στη συνέχεια ο Αντώνης Μπαλωμενάκης του υπενθύμισε ότι το 2011 υποστήριζε πως υιοθέτησε την άποψη της κ. Μαραγκάκη πως αντί να εκχωρηθεί το νοσοκομείο καλύτερη λύση θα ήταν να εκκαθαριστεί, εκείνος εξανέστη. Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρίλαος Τζαμακλής, διάβασε τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά την οποία ο πρώην υπουργός Υγείας είπε όσα υποστήριξε ο κ. Μαλωμενάκης. Οι τόνοι ανέβηκαν τότε και πάλι με τον Ανδρέα Λοβέρδο να υποστηρίζει ότι τα πρακτικά είναι ανακριβή.

«Όσα μου είχαν ζητηθεί τα έκανα. Δεν προχωρούσε τίποτα με ευθύνη της διοίκησης» είπε ωρυόμενος και προσέθεσε την αντικρουόμενη -με τα λεγόμενά του- άποψη πως υιοθέτησε την άποψη της διοίκησης του «Ντυνάν» ως τελευταία λύση.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη του κατάθεση την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην υπουργος υποστήριξε ότι «ο Ανδρέας Μαρτίνης μου ζήτησε να κάνω τροπολογία για την πώληση του Ντυνάν», διαμηνύοντας, ωστόσο, ότι με την τροπολογία αυτή διασφάλισε τον κοινωφελή χαρακτήρα του «Ερρίκος Ντυνάν». Από την άλλη, στην κατάθεση του επί της Επιτροπής ο τέως πρόεδρος του νοσοκομείου, είχε υποστηρίξει ότι «όλα συνοψίζονται σε δύο λέξεις: Ο Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης, ο Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν και ο Γεωργιάδης μας έριξε στο λάκκο και τον σφράγισε. Όλα έγιναν για να τα πάρει ο Βγενόπουλος».

Πηγή: thefaq.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα