Πολυτεχνείο Κρήτης: Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης: Η Διοίκηση να σέβεται τις αποφάσεις της Συγκλήτου

Στην σημερινή συνεδρίασή της η Γενική Συνέλευση της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης αποφάσισε το ακόλουθο ψήφισμα για το θέμα της εμπορικής αξιοποίησης των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο Λόφο Καστέλλι:

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης

«Το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει ως θεμελιώδη αποστολή την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και έρευνα στα γνωστικά αντικείμενα που καλλιεργεί. Ταυτόχρονα μεριμνά για την εξεύρεση πόρων-οικονομικών και άλλων-

που διευκολύνουν το έργο του. Τα τελευταία έτη, η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα απετέλεσε κίνητρο για μεγαλύτερη ενεργοποίηση των δυνατοτήτων ενίσχυσης των βασικών λειτουργιών του Ιδρύματος, ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και διαβίωση στους φοιτητές μας και να ενισχύεται η έρευνα, δοθεισών των συνθηκών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Σύγκλητος του Ιδρύματος συμφώνησε στην προοπτική της αξιοποίησης/εκμίσθωσης των ιστορικών κτηρίων στον λόφο Καστέλι και στην παραχώρηση της διαχείρισής τους στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης, υπό την προϋπόθεση της αποδέσμευσης της χρήσης κάθε κτηρίου ξεχωριστά, όπως διατυπώνεται στην απόφαση 376/24-03-2014 της Συγκλήτου.

Η προϋπόθεση αυτή δεν ικανοποιείται, αλλά παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του Ιδρύματος προχώρησε σε διαγωνισμό για εκμίσθωση των εν λόγω κτηρίων. Η διοίκηση υποχρεούται να σέβεται τις αποφάσεις της Συγκλήτου και να ενημερώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα με πνεύμα ειλικρίνειας, ηπιότητας και διαφάνειας.

Όλα τα μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης οφείλουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς του με την κοινωνία ώστε το Ίδρυμα να συνυπάρχει με αυτήν ειρηνικά και όχι διχαστικά και να συμβάλλουμε στη διατήρηση ενός ήρεμου κλίματος εντός του Ιδρύματος.

Έκνομες ενέργειες ομάδων, εκτός του Ιδρύματος, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από τον νόμο και τους αρμόδιους πολιτειακούς θεσμούς και επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να διαταράσσουν τη νομιμότητα και το ελεύθερο ακαδημαϊκό πνεύμα.»

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα