Ποιοι παίρνουν σειρά για “άνοιγμα” – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα

Θέση ανοίγματος λαμβάνουν εμπορικά κέντρα, ινστιτούτα αισθητικής και φροντιστήρια – Ο ρόλος των self test

«Προπομπός» της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί, αρχής γενομένης από τις αμέσως επόμενες μέρες, για το περαιτέρω άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, όπως τα εμπορικά κέντρα, θεωρείται το πείραμα των self test στα Λύκεια, το οποίο, πριν τη χθεσινή πρώτη μέρα της επαναλειτουργίας τους «αποκάλυψε» πάνω από 500 «κρυφά» κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη νέος διαγωνισμός

για την προμήθεια επιπλέον 10 εκατ. test, το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι διαδικασίες τρέχουν, καθώς η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιήσει το εργαλείο αυτό στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στις τράπεζες και στα δικαστήρια, οι οποίοι εκτιμάται ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουν πρόσβαση σε περίπου 900.000 αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα εισηγηθεί στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων να ανοίξουν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τα εμπορικά κέντρα ( με ενιαίο ΑΦΜ και όχι τα mall ), τα κέντρα αισθητικής και πιθανότατα και τα φροντιστήρια.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή, οι επιστήμονες θα κληθούν να τοποθετηθούν επί της παραπάνω προτάσεως όπως και για τη βούληση της κυβέρνησης να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, με τη χρήση του κωδικού 6.

Τόσο στο κυβερνητικό επιτελείο όσο και στους ειδικούς, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έχουμε ξεφύγει από την κορύφωση του τρίτου κύματος και βρισκόμαστε στη φάση της αργής αποκλιμάκωσης, η οποία, πάντως, χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην ξεφύγει εκ νέου.

Αν η σημερινή επιδημιολογική εικόνα διατηρηθεί και τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται ή έστω να σταθεροποιούνται σε χαμηλότερα επίπεδα, τότε η κυβέρνηση θα θέσει προς έγκριση στην Επιτροπή πρόταση για να λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα τα καταστήματα χωρίς ραντεβού αλλά με ελεύθερη φυσική παρουσία, με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο εσωτερικό τους, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Το αργότερο ως την Παρασκευή 23 Απριλίου, εξάλλου, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα τοποθετηθεί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία με το γραφείο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθώς οι Ιεράρχες πιέζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των Εκκλησιών καθ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, πάντα φυσικά, με μέτρα ατομικής προστασίας. Είναι βέβαιο ότι για τους ιερείς θα ισχύσει ό,τι για και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, θα πρέπει δηλαδή, να υποβάλλονται σε self test, πιθανότατα δύο φορές την εβδομάδα.

The post Ποιοι παίρνουν σειρά για “άνοιγμα” – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες το Πάσχα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα