Ποια είναι η χειρότερη μορφή δημαγωγίας – Ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής στον καθρέφτη | Video

| Video

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε εκδήλωση το 2019, έδιναν υποσχέσεις για τον εκσυγχρονισμό των τρένων. Υποσχέσεις που έμειναν κενό γράμμα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 2023 να σπεύδει να αποδώσει τις ευθύνες στον σταθμάρχη μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Είναι ο ίδιος που υποσχόταν μεγάλα έργα για τον σιδηρόδρομο, μεταξύ των οποίων και εφαρμογή τηλεδιοίκησης, που ήρθε στην επικαιρότητα μετά το φονικό δυστύχημα των Τεμπών.

Έλεγε τότε (26/3/2019) ο Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Οι υποδομές

στο σιδηρόδρομο είναι ασυντήρητες, με συχνά φαινόμενα εκτροχιασμών. Το ίδιο ισχύει και για τους συρμούς των μετρό Αθηνών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε για τα τρένα: «Όσον αφορά τους σιδηροδρόμους: Επιμένουμε σε παρεμβάσεις οι οποίες δεν είναι πολύ ελκυστικές – να το πω πολύ απλά δεν είναι πολύ «σέξι» – δεν αφορούν τρένα τα οποία έρχονται για 10 μέρες από την Ιταλία για να μας πείσουν ότι ξαφνικά ως δια μαγείας θα κινούνται με αστρονομικές ταχύτητες σε δίκτυα τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα. Μάλλον, θα εκτροχιαζόντουσαν εάν επιχειρούσαμε να τα κινούσαμε με αυτές τις ταχύτητες».

Στην ίδια εκδήλωση της ΝΔ, προέβαλλαν χάρτες με τα «σιδηροδρομικά έργα» για έναν «γρήγορο, αξιόπιστο και ανταγωνιστικό σιδηρόδρομο». Στη διαφάνεια που προέβαλλαν εμφανιζόταν και η υπόσχεση για ολοκλήρωση των συστημάτων ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στα τρένα και έλεγαν:

«Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τις χειρονακτικές πρακτικές που έχουν καταδικάσει τον σιδηρόδρομο και να χρησιμοποιήσουμε τα συστήματα που έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά: Τα συστήματα ηλεκτροκίνησης, τηλεδιοίκησης, τις επενδύσεις που έχουμε κάνει, που δεν λειτουργούν. Και μη λειτουργώντας καταστρέφονται και απαξιώνονται. Και τέλος θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συντήρηση του δικτύου».

Μάλιστα, σε αποστροφή του λόγου του, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, είπε με έμφαση στην ίδια εκδήλωση: «Το να τάζεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να υλοποιήσεις είναι η χειρότερη μορφή δημαγωγίας».

Όλα αυτά ειπώθηκαν τον Μάρτιο του 2019, λίγο πριν από τις εκλογές εκείνης της χρονιάς που έφεραν στην διακυβέρνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τέσσερα χρόνια μετά, λίγο πριν από τις εκλογές, ο μέχρι πρότινος υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, μετά την ανείπωτη τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, έρχονται αντιμέτωποι με όσα υπόσχονταν και δεν έκαναν.

ieidiseis.gr

The post Ποια είναι η χειρότερη μορφή δημαγωγίας – Ο Μητσοτάκης και ο Καραμανλής στον καθρέφτη | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα